De Last Stand uitbreiding is de derde grote uitbreiding voor The Division en die is vanaf vandaag beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze uitbreiding is onderdeel van de Season Pass, maar zal je ook los aan kunnen schaffen.

Gelijktijdig met de release van de Last Stand uitbreiding brengt Ubisoft update 1.6 voor de game uit, die natuurlijk gratis te downloaden is. Om de release van Last Stand te vieren, heeft men een launch trailer uitgebracht en die kan je hieronder bekijken.

Niet bekend met de nieuwe uitbreiding? Hieronder een korte omschrijving.

Wanneer de situatie in de Dark Zone onbeheersbaar wordt en alle hoop op enige beschaving instort, heeft de Joint Task Force geen andere keuze dan weg te trekken uit het gebied. Tijdens hun vertrek lieten ze belangrijke tactische terminals achter – SHD tech data relays geladen met operationele informatie – en nu dreigen rogue agenten deze in handen te krijgen. In Last Stand vormen spelers een team met zeven andere Division agenten om dit te voorkomen en weer controle over de situatie te krijgen.

Last Stand laat spelers op een nieuwe manier de Dark Zone ervaren in een sessie-gebaseerde PvP-gamemodus die duidelijke doelen en winvoorwaarden bevat, maar ook belangrijke elementen van de Dark Zone, zoals de PvE vijanden en landmarks, integreert. Spelers strijden in een team van acht Division agenten tegen Rogue agenten om de tactische terminals te veroveren. Last Stand bevat ook een nieuwe inval: Stolen Signal.