Special: Een analyse van de Destiny 2 onthullingstrailer – De releasedatum, een poster, de box-art en zelfs de bonussen voor de pre-orders van Destiny 2 waren al gelekt. Je kunt zeggen dat er bijna niets meer te onthullen viel wat betreft de sequel, maar de onthullingstrailer ‘Rally the Troops’ vertelde toch nog aardig wat over de setting van het nieuwe deel. In deze korte special willen we toch even in detail treden wat de trailer ons zoal wist te vertellen.

The Last City staat in vuur en vlam

De trailer liet helaas geen gameplay zien, want daarvoor moeten we tot 18 mei wachten. Een hoop vragen zullen dan pas beantwoord worden, zoals of dezelfde klassen beschikbaar zullen zijn, of we nieuwe rassen gaan ontmoeten en meer. Afijn, op naar de analyse van de onthullingstrailer van Destiny 2. In het eerste shot wat we te zien krijgen in de trailer, zien we de Traveller, die flink gehavend is met daaronder The Last City, die ook nog eens in brand staat. Het is meteen duidelijk dat deze locatie niet meer veilig is voor de mensheid.

The Tower, waar veel spelers naartoe vlogen voor het oppakken van quests en meer, lijkt vernietigd te zijn. Eén van de hoofdrolspelers, Commander Zavala, spreekt een groep Guardians aan en daarna zien we Cayde-6 in beeld. Beiden vertellen ze op hun eigen wijze over het verlies van The Tower en over de wapens die verloren zijn. Zo is ook meteen helder waarom je dus niet jouw huidige arsenaal kan meenemen naar de sequel. Je personages wat betreft uiterlijk kun je overigens wel in Destiny 2 gebruiken en als we naar het artwork kijken en de Guardians in de trailer, lijkt het erop dat gezichtsbeharing nu bevestigd is.

De vijand in Destiny 2 zal aan het begin de Cabal zijn, zoals Commander Zavala aangeeft in de trailer. Het ras, die in het origineel alleen actief was op Mars en in The Dreadnought, zoekt nu voor het eerst zelf de confrontatie met de mensheid op aarde. Dit is volledig nieuw en het zou ons ook niet verbazen als de eerste Raid in Destiny 2 er eentje is waarin de Cabal centraal staat. We hebben namelijk tot nu toe een Raid gehad met Fallen, Hive, Vex en Taken, maar nog niet met dit ras. Waarom de Cabal de mensheid aanvalt is nog onduidelijk, maar daar zullen we zeker achter komen wanneer de sequel verkrijgbaar is.

Ghaul wil het light van de Guardians

De eenheid van de Cabal heet de Red Legion, welke onder leiding staat van Ghaul, die als doel heeft het light van The Traveller te bemachtigen. Hij heeft de krachten van de Guardians afgenomen en misschien dien je deze als Guardian opnieuw te ontdekken en te leren met nieuwe quests en subklassen tot gevolg. Opvallend is trouwens in een ander shot waarin Cayde-6 met zijn wapen, Ace of Spades, op een viervoetig beest schiet, die van de Cabal lijkt te zijn door het uiterlijk.

Op de bepantsering zijn allerlei metalen stekels te zien en wederom de kleur rood, wat aansluit bij de Red Legion. Kleinere en vijandelijke beesten lijken dus ook nieuw, net als de wapens van fabrikant Omolon, die net weer anders ogen. Veel details over de setting of het verhaal kregen we nog niet, maar Commander Zavala, Cayde-6 en Ikora Rey van de Vanguard kunnen wederom belangrijke rollen gaan spelen in de verhaallijn van Destiny 2.

Tot zover even wat we uit de trailer konden halen. De trailer is erg mooi en gaf de nodige details die ons weer erg enthousiast hebben gemaakt. Desondanks hadden we eigenlijk wel iets meer van de onthulling verwacht, maar voor nu is het uitkijken naar 18 mei. Heb jij nog wat gespot in de trailer dat ook zeker het vermelden waard is? Laat het dan hieronder weten!