Modnation Racers ligt al sinds 21 mei in de winkels en vlak voor de release gaf United Front Games aan dat er een patch zou komen om de laadtijden korter te maken. Volgende week is het zover, dan komt de patch om de laadtijden in te korten. Levels zullen nu 50% sneller geladen worden. Wat ons betreft nogal aan de late kant aangezien het al bijna augustus is. Maar ja, beter laat dan nooit. De patch zorgt voor nog meer dingen. Veel gamers vonden de A.I, ook wel de kunstmatige intelligentie genoemd, van de tegenstanders veel te goed.

Om nummer één te worden kostte soms veel moeite. De patch brengt daarom een nieuwe moeilijkheidsgraad, namelijk casual. Daarnaast zal het mogelijk worden om vrienden uit te nodigen voor een XP race. De onzinnige online room tussen de races door is verwijderd en de verschrikkelijke netwerk problemen zijn ook opgelost. Je wordt dus hopelijk niet meer zomaar een race uitgegooid.

Tenslotte zijn sommige challenges aangepast zodat je niet meer je controller uit het raam hoeft te gooien. En om ons helemaal tevreden te maken krijgt iedereen een gratis Tin Bucket item.