Ontwikkelaar DICE heeft op de site van Battlefield meer details vrijgegeven over de toekomstplannen omtrent hun laatste game, Battlefield 1. De studio is blij met hoe de eerste DLC, They Shall Not Pass, ontvangen is en geeft aan dat dit pas de start is, want er staat nog een hoop op het programma.

Allereerst laat de studio weten dat ze overgaan naar maandelijkse updates om Battlefield 1 verder te optimaliseren. Naast een grote update per seizoen zullen deze updates er dus ook bij gaan komen. De feedback van de community is erg belangrijk en men wil dit aan een hoger tempo toepassen.

De introductie van Platoons laat niet veel langer op zich wachten, aldus DICE. Via de Spring Update willen ze deze feature toevoegen, waardoor je met een grote groep spelers aan een match mee kunt doen. Later zal er meer informatie naar buiten komen over Platoons en de patch.

Voor Battlefield 1 zullen er nog drie uitbreidingen verschijnen en de eerstvolgende heeft een Russisch thema. ‘In The Name Of The Tsar’ heet de nieuwe uitbreiding, waarin je de barre kou moet weerstaan en gevechten in de sneeuw moet zien te overleven. Het Russische leger zal zijn intrede maken in de game en daarmee ook nieuwe maps, wapens en voertuigen. Op de conceptuele afbeeldingen hieronder kun je al een impressie krijgen van de uitbreiding.

Opvallend is dat de soldaat te paard een speer draagt; wellicht is dit een nieuw wapen voor de ruiter. Daarnaast valt er ook een nieuw gepantserd voertuig te zien. Wat we allemaal krijgen met de uitbreiding In The Name Of The Tsar is nog wat onduidelijk, maar daar zal DICE of uitgever Electronic Arts ongetwijfeld meer over vertellen in de toekomst.