DICE heeft een kleine verrassing in petto voor Battlefield 1 spelers, in juni mag je namelijk een gratis nieuwe map verwachten genaamd ‘Nivelle Nights’. De map is wel exclusief voor Premium-leden, maar maakt geen onderdeel uit van de expansion packs. De setting van de map past echter wel bij de ‘They Shall Not Pass’ uitbreiding, maar dat staat er verder los van.

De map speelt zich af in de modderige oorlogsvelden van Malmaison en Soupir. Hier gaan de Fransen het opnemen tegen de Duitsers onder een fel fonkelende maan. Deze map speelt zich namelijk af in de nacht en alle bommen en schietgeweld lichten de hemel op bijzondere wijze op.

De map wordt uitgebracht in de maand juni, maar er wordt niets gezegd over non-Premium leden. Mogelijk vissen zij dus achter het net. Wellicht dat de map op een later tijdstip alsnog voor deze doelgroep vrijgegeven wordt.

“As darkness falls over the muddy battlefields around Malmaison and Soupir, French and German batteries prepare to yet again support their troops on the contested ground,” the description reads.

“The moon, the searchlights, and the artillery lights up the night skies, exposing the vast network of trenches.”