Na een succesvolle release op de PC, komt Dead by Daylight ook naar de PS4 en Xbox One. Vanaf 20 juni is de game in de Verenigde Staten beschikbaar en vanaf 23 juni ook in Europa. Er komt zowel een fysieke als digitale release, zo laat uitgever 505 Games weten. De game komt uit met een adviesprijs van $29.99, wat zich ongetwijfeld letterlijk zal vertalen naar euro’s in Europa.

De game is bijzonder populair op de PC, sinds het uitkwam via Steam in juni 2016. De game kent inmiddels meer dan 1.8 miljoen verkopen tot op de dag van vandaag en dus is het niet zo gek dat de game ook naar de consoles komt. Dead by Daylight, voor degene die het niet kent, is een asymmetrische horror-game waarbij één iemand vier vrienden opjaagt in een vreselijke nachtmerrie.

Je kunt de game het beste vergelijken met een soort verstoppertje voor volwassenen, alleen dan ook nog eens bijzonder angstaanjagend. Check de trailer hieronder om te zien hoe de gameplay in elkaar steekt. De moordenaar die de spelers opjaagt speelt overigens in first-person, terwijl de te overleven spelers spelen in third-person.