Het is tegenwoordig niet normaal meer wat de politiek denkt van videogames en steeds meer verbied. Zo zijn in Australië bijna alle gewelddadige videogames verboden en in Duitsland wordt er heel erg veel gecensureerd. Bij ons in Nederland is sinds kort dat het PEGI systeem, dat normaal bedoelt is voor een leeftijds advies voor een game of film, nu is bedoelt om aan te geven dat je minimaal zo oud moet zijn om die game of film te spelen/kijken. Waarom? Volgens vele politieke mensen zouden gewelddadige videogames slecht voor je zijn en zouden de kinderen die ze spelen er erg agressief er van worden.

Maar niets is minder waar. Volgens het onderzoek van Dr. Christopher Ferguson van Texas A&M University, zijn gewelddadige videogames goed voor kinderen. Gewelddadige videogames zouden kinderen en mensen volgens andere onderzoeken agressiever maken dan normaal, en uiteindelijk kunnen zorgen voor dramatische incidenten. Denk hierbij maar aan het incident in Amerika waarbij een jongen gewapend op school kwam en iedereen neerschoot. En waarom deed hij dat volgens medici? Hij speelde graag Doom. Volgens Dr. Christopher Ferguson is dit onzin en wordt er niet naar de andere kant van het verhaal gekeken.

Het viel Dr. Ferguson namelijk enorm op dat gewelddadige misdaad enorm is afgenomen in dezelfde periode dat videogames steeds populairder werden. Tevens heeft hij verschillende tests gedaan die er op wijzen dat door het spelen van gewelddadige videogames hij beter een kaart kon lezen, hij beter problemen kon oplossen en de mogelijkheid had om zijn ogen op een klein object heel erg in de verte te richten. Volgens andere tests blijken dat mensen die wel gewelddadige videogames spelen en mensen die niet gewelddadige videogames spelen hetzelfde “frustratie-gehalte” hadden. Volgens ons lijkt het erop dat de kinderen die vanaf hun geboorte al een steekje los in hun hoofd hebben beter maar niet aan dit soort games kunnen gaan beginnen, en de overige kinderen/mensen? Ga jullie gang.