Op de Japanse gaming websites verscheen vandaag het nieuws dat er een vacature geopend is bij een fabriek die onder contract staat bij Sony Interactive Entertainment. De gaming websites schrijven dat het gaat om een baan waarbij van de sollicitant verwacht wordt dat hij/zij helpt met het assembleren van een nieuwe gaming machine. De vertaling van Google Translate laat wat te wensen over, maar Japanners melden dat het mogelijk om een nieuwe handheld gaat.

Zo schreef Hokanko-Alt dat de fabriek vooral gebruikt wordt om de massa-productie van nieuwe apparaten op te starten. Zij sluiten dan ook niet uit dat hier een provisioneel apparaat, zoals een PSP 3/PS Vita 2, voor het eerst in productie gaat. Kisarazu City is ook de plek waar men vaak eerst onder streng toeziend oog begint aan een nieuw apparaat, alvorens de daadwerkelijke massa-productie op andere plekken in de wereld van start kan gaan. Uit documenten blijkt dat deze fabriek zich vooral bezighoudt met het maken van DVD Recorders, PC’s, persoonlijke digitale assistenten en entertainment hardware voor Sony.

Het is uiteraard allemaal erg ver gezocht, maar dit is wel de fabriek waar tot nu toe menig PlayStation-apparaat in het begin gemaakt is. De PS4 Slim en PS4 Pro zijn nu verkrijgbaar en zodoende schrijven de Japanse websites dat het maar om één ding kan gaan; een nieuwe handheld. Maar of dat echt zo is, is nog maar de vraag. De PS Vita is in tegenstelling tot de PSP lang niet zo’n groot succes.