Zoals elke week droppen we ook nu weer een verse Jouw mening en ditmaal was het niet heel lastig om een onderwerp te kiezen voor deze rubriek. Zoals velen van jullie wellicht hebben meegekregen, hebben Activision en Sledgehammer Games afgelopen week Call of Duty: WWII officieel uit de doeken gedaan. In deze rubriek willen we daar graag meer aandacht aan besteden. We zijn benieuwd naar wat jullie ervan vinden dat Call of Duty weer terugkeert naar het tijdperk waar het ooit voor de serie begon.

Call of Duty heeft een mooie geschiedenis als het gaat om avonturen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen. De eerste paar delen, inclusief wat platform exclusieve uitgaves, gingen hier dieper op in waarna Call of Duty 4: Modern Warfare het roer even omgooide door de moderne tijd in te stappen. Meteen daarna dook Treyarch echter weer terug in de tijd met Call of Duty: World at War. Sindsdien heeft de serie deze oorlog min of meer achter zich gelaten.

Tot later dit jaar dus, wanneer we onder andere weer de stranden van Normandië zullen bestormen. Nu is dus de vraag wat jullie hiervan vinden? Ben je blij dat je straks weer online kan gaan knallen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog of had je liever gezien dat de franchise bijvoorbeeld de Eerste Wereldoorlog had aangedaan, zoals Battlefield 1 dat deed.

Of had je graag gezien dat Call of Duty: WWII qua setting een andere richting had gekozen in plaats van de strijd in Frankrijk en België? Eventueel had men ook een ander tijdstip kunnen kiezen door een andere oorlog tussen de Tweede Wereldoorlog en het heden in te nemen. Er zijn immers genoeg conflicten geweest waar men ook op in had kunnen spelen, zonder daarbij futuristisch te zijn.

Als we het puur op Call of Duty: WWII gooien, dan betekent dat ook dat het vechten met ander wapentuig zal zijn en dat heeft als gevolg dat de gameplay zal veranderen en dat het trager wordt. Dat is wel iets om in acht te houden als je juist zo geniet van het hoge tempo van de laatste paar delen. Keerzijde is wel dat dit deel nog steeds sneller zal aanvoelen dan de games van pakweg tien jaar geleden. Sledgehammer Games heeft ons namelijk beloofd dat we ‘boots on the ground’ gameplay met onder andere een nieuw movement systeem en nieuwe mêlee mogelijkheden mogen verwachten.

Enfin, voor meer details kun je het artikel van de onthulling hier nog eens teruglezen. Voor nu willen we kortweg jullie mening peilen over hetgeen je de afgelopen week gezien en gelezen hebt. We zijn weer reuze benieuwd naar jouw mening en naar wat jouw gedachtes zijn over dit onderwerp en dan met name het tijdperk, de setting en je eerste algehele indruk. Laat daarom vooral weer van je horen door je mening in een reactie onder dit artikel te droppen!