Het kwartaal-rapport voor de aandeelhouders van Sony is gisterenavond uitgebracht en daar staan weer een aantal interessante cijfers in. Zo blijkt dat men 2.9 miljoen PS4’s heeft verscheept in het laatste kwartaal, wat 600.000 exemplaren meer zijn dan het jaar ervoor gedurende dezelfde periode. Wat betreft het volledige afgelopen jaar, heeft men 20 miljoen PS4’s verscheept, in tegenstelling tot 17.7 miljoen in het jaar ervoor. Met al deze cijfers komt men op het totale aantal van 60 miljoen verscheepte PS4’s over de gehele wereld, precies het getal wat Sony ook voor ogen had in haar prognose van vorig jaar.

De nieuwe prognose ligt een stuk lager, men verwacht namelijk 18 miljoen PS4’s te kunnen verschepen in het komende jaar. Dat is minder dan wat men vorig jaar heeft gedaan, maar Sony wilde niet vertellen waarom men een dip in de verkopen verwacht. De PS4 moet nog wel even aan de bak wil het dezelfde verkoopcijfers gaan bereiken als de PS3, die meer dan 80 miljoen keer is verkocht wereldwijd.

Sony’s probleem zit hem nu vooral in het aanspreken van de nieuwe gamers. De mensen die eerder al een PS3 en/of Xbox 360 in huis hadden, hebben ze goed kunnen bereiken, maar nu is het de kunst om ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. Mogelijk dat virtual reality hierin een kleine rol speelt, maar alsnog is dit redelijk niche en is er wel wat meer vereist om een breder publiek aan te spreken.