In 2013 kwam Sony met een nieuwe generatie console, namelijk de PlayStation 4. Vorig jaar bracht het bedrijf de PS4 Slim uit, iets dat we eerder met de PlayStation 3 ook al zagen. Ook verscheen vorig jaar de PS4 Pro, een krachtigere console binnen dezelfde generatie. Dit is iets dat we voorheen nog nooit zagen met consoles en dus vragen veel mensen zich nu af wat Sony in de toekomst gaat doen met nieuwe consoles. Kunnen we meer consoles binnen deze generatie verwachten, of gaan we met de volgende PlayStation console toch over naar een nieuwe generatie?

Damian Thong, analist van Macquarie Capital Securities, voorspelt in ieder geval de laatste optie, zo meldt Wall Street Journal. Thong zei namelijk dat hij denkt dat Sony in de tweede helft van 2018 een nieuwe generatie PlayStation console op de markt zal brengen. Waar hij deze informatie op baseert is onduidelijk en dus is het moeilijk om te zeggen hoe groot de kans is dat dit klopt. Er zijn immers wel vaker analisten die bepaalde dingen voorspellen, zonder dat die voorspellingen ook echt uit komen.

Wel is het goed om te melden dat Damian Thong eerder al wel de release van de PlayStation 4 Slim en PS4 Pro correct heeft voorspeld. Dat maakt dit gerucht in ieder geval wel wat geloofwaardiger. Uiteindelijk zullen we moeten wachten totdat Sony zelf met meer informatie over de volgende PlayStation console komt.