Er was de laatste tijd veel kritiek rondom de multiplayer van EA´s aankomende FPS, Medal of Honor. In de multiplayer beta kon je namelijk spelen als de US Marines of als de Taliban. Dit laatste zorgde voor veel kritiek bij menig gamer en de media.

Veel mensen vinden het namelijk abnormaal dat je als de Taliban kunt spelen en vervolgens US Marines moet doodschieten. Natuurlijk kunnen we ons hier wel wat bij voorstellen. Maar was het ook zo niet in Modern Warfare 2 dat je in de multiplayer speelde als de OpFor tegen de US Army Rangers? Daar hebben we weinig mensen over horen klagen.

De executive producer van Medal of Honor, Patrick Liu, heeft op deze kritiek gereageerd. De beste man laat weten dat het het draait om de soldaten, en niet om de oorlog eromheen. Daarnaast zegt hij dat het een game is en dat we het niet allemaal te serieus moeten nemen.

“I think it is a fair point.” said producer Patrick Liu, when asked whether statements saying that gamers will feel uneasy playing as Taliban soldiers are fair in the latest issue of PSM3 magazine. “We do stir up some feelings, although it’s not about the war, it’s about the soldiers.”

“We can’t get away from what the setting is and who the factions are, but in the end, it’s a game, so we’re not pushing or provoking too hard.”