Iron Galaxy is een ontwikkelaar die vooral bekend is van vechtgames als Divekick en Killer Instinct. In samenwerking met uitgever Maximum Games heeft de studio nu echter een totaal andere game aangekondigd, namelijk Extinction.

Extinction is een vlotte actiegame die om hoofdpersonage Avil draait. De mensheid wordt aangevallen door enorme ogers en hun bijbehorende legers van kleinere wezens. Het is aan Avil om het tegen deze monsters op te nemen om zo de mensheid te kunnen redden.

Het spel bevat een verhalende singleplayer campagne, compleet met zijmissies waarmee je upgrades vrij kunt spelen. Ook beschikt Extinction over verwoestbare omgevingen. Verder kunnen spelers eigen scenario’s maken en andere spelers hierin uitdagen om de hoogste score neer te zetten. Als laatste kunnen spelers nog aan de slag met Extinction Mode, een modus waarin je steeds moeilijkere golven aan tegenstanders moet zien te verslaan.

Hieronder kun je de eerste trailer van Extinction bekijken, zodat je een idee krijgt van hoe de game er precies uitziet. De game moet ergens in het eerste kwartaal van 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.