Tijdens de EA Play persconferentie van gisteren werd er natuurlijk ook aandacht besteed aan Battlefield 1. Er werd een trailer getoond van de ‘In the Name of the Tsar’ DLC. Ook werd er het één en ander verteld over de aankomende plannen voor de game. Deze plannen hebben EA en DICE nu verder toegelicht en we zetten ze hieronder voor je op een rij.

Eind deze maand wordt Nivelle Nights als nieuwe map beschikbaar gesteld voor iedereen met de Premium Pass of de They Shall Not Pass uitbreiding. Vervolgens zal er voor dezelfde spelers in juli nog een nieuwe map verschijnen, genaamd Prise de Tahure. Nivelle Nights focust zich op gevechten in loopgraven, terwijl Prise de Tahure zich afspeelt in de hooggelegen gebieden van Butte-de-Tahure in Frankrijk.

Tegelijk met de release van Prise de Tahure, in juli dus, start DICE met de zogeheten Premium Trials. Wanneer de Premium Trials actief zijn kunnen spelers aan de slag op multiplayer maps die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor mensen die de Battlefield 1 Premium Pass hebben aangeschaft.

Dit is niet de enige manier om zonder de Premium Pass op de DLC maps te kunnen spelen. Tot aan Gamescom in augustus loopt namelijk ook de Premium Friends actie. Hiermee kunnen Premium Pass-bezitters hun vrienden, die niet in het bezit zijn van de DLC, uitnodigen en samen op de maps uit de uitbreidingen spelen.

Vervolgens zal de ‘In the Name of the Tsar’ DLC in september verschijnen. Dit is de grootste uitbreiding tot nu toe. De DLC brengt het Russische leger naar de game en bevat verder zes nieuwe maps, elf wapens, nieuwe voertuigen, meer Operations, een nieuwe modus genaamd ‘Supply Drop’ en nog meer.

In december zal dan het derde uitbreidingspakket voor Battlefield 1 verschijnen. Deze DLC heet ‘Turning Tides’ en draait om amfibische oorlogsvoering. Het laatste DLC pakket, genaamd Apocalypse, komt begin 2018 uit en focust zich op de meest beruchte gevechten uit de Eerste Wereldoorlog.

Iets wat er ook nog aan zit te komen, en EA gisteren al kort noemde, is een nieuwe “competitieve spelervaring” voor Battlefield 1. DICE zal deze ervaring tijdens Gamescom in augustus uit de doeken doen. We weten dus nog niet wat dit precies gaat inhouden, maar men liet al wel weten dat het gebaseerd is op feedback van de community.

Al met al zit er dus nog ontzettend veel nieuwe content aan te komen voor Battlefield 1 en spelers hebben dus nog heel wat om naar uit te kijken.