De aankondiging van Far Cry 5 is natuurlijk al geweest, maar vandaag werd er tijdens de persconferentie van Ubisoft een stuk meer getoond. Zo hebben we nu voor het eerst gameplay gezien van deze nieuwe Far Cry. Allereerst zagen we echter nog een cinematic trailer, die begon met een indrukwekkende scene in een kerk vol rednecks die de ‘Amazing Grace’ zongen.

De gameplay beelden die Ubisoft toonde waren vanaf minuut één al indrukwekkend. We zien namelijk de protagonist door een veld lopen samen met zijn hond, op weg naar de kerk die je in de cinematic trailer gezien hebt. In deze gameplay trailer wordt de toon al meteen gezet en is de sfeer van de redneck-wereld goed voelbaar.

Al snel begint echter de shoot-out en is het meteen duidelijk waarom Far Cry 5 zo ontzettend tof gaat worden. Deze Far Cry is echter wel totaal anders dan dat je kent van de franchise en de vorige delen, maar de vernieuwing doet de serie alleen maar goed. De franchise komt op deze manier ook beter tot zijn recht dan de vernieuwing die men bracht met Primal.