Project CARS 2 zal dit najaar verschijnen voor onder andere de PlayStation 4. Uiteraard was deze game ook aanwezig op de E3 de afgelopen week en wij konden een presentatie bijwonen. Deze presentatie ging vooral over hoe deze racer de concurrentie voorbij streeft en een zeer belangrijk aspect hierbinnen is het dynamische weer.

Slighty Mad Studios heeft het dynamische weer naar een nieuw niveau gebracht middels een systeem dat Live Track 3.0 wordt genoemd. Hiermee kan men het weer op de meest realistische manier simuleren en dat gaat zelfs zo ver dat plassen tijdens regen op de meest realistische manier gevormd worden.

Meer daarover binnenkort in onze preview, een interessant aspect wat er tijdens de presentatie echter bovenuit stak was dat de game geen beperkingen qua weerseffecten kent. De game beschikt over een enorm roster van verschillende tracks en op elke track is ieder effect mogelijk. Ook kan je op elk gewenst moment van de dag rijden.

Daar waar andere racers soms een beperking hebben in waar bepaalde effecten wel en niet mogelijk zijn, is Project CARS 2 het complete plaatje. Dat is niet alleen aan de hand van persoonlijke instellingen, maar ook afhankelijk van het seizoen. In de herfst zullen er meer blaadjes op de baan liggen en regent het meer. In de zomer zal de zon vooral veel schijnen en dat kan weer van invloed zijn op je zicht aan het einde van de dag.

De ontwikkelaar vertelde bovendien dat elke omstandigheid een ander effect heeft op hoe je de races zult beleven. Met Live Track 3.0 is niets zo realistisch als Project CARS 2 en daarmee tracht men concurrenten als Gran Turismo Sport af te troeven. Sterker nog, het systeem zal voor de meest realistische race-ervaring zorgen, aldus de ontwikkelaar.