Insurgency is een hardcore first-person shooter die in 2014 exclusief voor de PC verscheen. Vorig jaar werd een nieuw deel in de serie aangekondigd voor onder andere de PlayStation 4, namelijk Insurgency: Sandstorm. Sinds die aankondiging hebben we niks meer van de game vernomen en heeft men nog niet eens een keer beelden van het spel laten zien.

Tot nu, want uitgever Focus Home Interactive heeft de allereerste trailer van Insurgency: Sandstorm vrijgegeven. Deze trailer kun je hieronder bekijken en geeft je een eerste idee van wat je van het spel kunt verwachten.

Insurgency: Sandstorm is net als zijn voorganger een tactische first-person shooter. Dit deel bevat echter een verhalende campagne. Deze modus kun je in je eentje doorlopen, maar ook in coöp met maximaal drie andere spelers. Daarnast zal de game ook meer nieuwe modi krijgen, maar hierover zijn nog geen details bekendgemaakt.

De shooter bevat daarnaast enkele nieuwe gameplay elementen ten opzichte van het vorige deel. Hierbij kun je denken aan voertuigen waar je in kunt rijden, het aanpassen van je personage, het vrijspelen van cosmetische items en ranked matchmaking.

Insurgency: Sandstorm wordt uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.