Verschillende uitgevers hebben inmiddels wat met virtual reality gedaan, maar tot op heden is er nog niet echt veel aan Triple-A games uitgebracht. Ja, Ubisoft doet regelmatig wat met virtual reality en ook 2K Games bracht vorig jaar wat leuke VR content uit.

Ondertussen zijn er echter ook grote uitgevers die er niet zoveel mee doen en EA is er daar één van. Maar voordat EA echt met virtual reality games aan de slag gaat, moeten we eerst de groei van de markt afwachten.

Laura Miele van Electronic Arts gaf in een interview met GI.biz aan dat de install base op dit moment simpelweg niet groot genoeg is. EA wil dat de markt gaat groeien en dan gaan ze er meer mee doen. Dat neemt niet weg dat ze intern wel over VR nadenken en dat ze het zien als een belangrijke evolutie in gaming.

“VR will be an incredible step change at some point in the industry. It’s something that’s immersive and engaging, and it will continue to evolve. We need to see a larger install base, and I also think the industry–and EA is part of that–will continue to work on engaging experiences. We continue to work on it internally. We’re watching the marketplace and install base and technology evolution of the hardware providers. We believe in it, but we need the market to grow.”