http://playsense.nl/plaatjes/img_4d192a31b164d.jpg

Jarenlang is er al een discussie aan de gang over wat nou de beste console zou zijn. Elke fanboy heeft er een andere mening over en ontwikkelaars willen vaak een beetje op de achtergrond blijven om hun verkopen in de toekomst veilig te stellen. Nu komt daar met een uitspraak van John Riccitiello echter verandering.

De CEO van Electronic Arts zegt namelijk dat Sony uiteindelijk van Microsoft zal gaan winnen. Hij vindt namelijk dat Sony met zijn PlayStation 3 zo een sterke console op de markt heeft weten te brengen dat het onmogelijk is voor Microsoft om de macht nog over te nemen.

“Microsoft’s brand, the Xbox, does not really compare to the PlayStation brand outside the US. I believe the international market is very important, so no matter how much Microsoft is able to increase sales in the US, it is still on an impossible mission because Sony’s brand is so strong.”

In het verleden heeft deze medewerker van EA weleens commentaar op Sony gehad en bewonderde hij de marketingstrategie van Microsoft, maar dit was niet sterk genoeg om Sony van de troon te stoten.