Call of Duty: Black Ops is de laatste game uit deze succesvolle franchise en is gemaakt door Treyarch. Activision heeft ook al bevestigd dat er een nieuwe CoD in de maak is bij die andere ontwikkelaar, Infinity Ward. Dit zijn eigenlijk de twee vaste ontwikkelaars die om de beurten een CoD maken welke logischerwijs uitgebracht wordt door Activision. Daar komt nu dus een derde ontwikkelaar bij die de eer heeft om aan deze topper binnen de First Person Shooters te gaan werken.

Vorig jaar is er namelijk een nieuwe ontwikkelaar gekomen onder leiding van twee bekende ontwikkelaars: Glen Schofield en Michael Condrey. Samen zijn ze begonnen met Sledgehammer Games, een ontwikkelaar onder contract bij Activision. Nadat er al eerdere berichten de ronde gingen dat Sledgehammer een nieuwe Call of Duty ging maken, was dit eigenlijk nooit echt bevestigd.

Vandaag is er het bericht gekomen dat Sledgehammer Games de volgende Call of Duty in de maak heeft die uitkomt. Dit is uit te leiden van een vacature die openstaat als community manager bij deze ontwikkelaar. Waar dit deel gaat plaatsvinden is nog niet zeker en de geruchten zijn er al een tijdje, want de kans bestaat dat deze Call of Duty ergens in de ruimte zich gaat afspelen.