http://playsense.nl/plaatjes/img_4cd1bfafbf84a.jpg

Veel is er nog niet bekend, maar volgens Sony zou het gaan om een security patch. Het enige wat Sony dan ook wist te melden was het onderstaande, waarschijnlijk zal de update wat doen aan het feit dat de ‘Root-keys’ van Sony’s PlayStation producten zijn gevonden. Zou kan het nu goed mogelijk zijn dat PlayStation 3’s met een custom firmware niet meer op het PlayStation Network in kunnen loggen.

Zodra we meer weten lees je dat op PS3-Sense.

Update: Deze nieuwe firmware maak het gebruik van homebrew onbeschikbaar en bevat volgens experts een nieuwe, onbekende key.

Update 2: Verschillende mensen posten op hacking forums dat hun PS3 gebrickt is na het installeren van deze firmware, dit komt als het goed is alleen voor op mensen die updaten vanaf een custom firmware. Het installeren van homebrew en/of een bestaande Custom Firmware zal nu niet meer mogelijk zijn door de nieuwe key. De nieuwe key is overigens al bekend volgens diverse hacking sites.
Het zal dan ook niet lang duren voordat er weer een nieuwe custom firmware komt. Overigens kunnen mensen met een custom firmware nog steeds online gamen met de bekende “DNS trick” .

A new PS3 system software update, v3.56, will be released soon. This is a minor update that adds a security patch.