PSX-Sense - PS3, PS4 en PS Vita Community
Zal PS Vita eindelijk een releasedatum krijgen op de Gamescom?

Zal PS Vita eindelijk een releasedatum krijgen op de Gamescom?

Door op augustus 2, 2011 om 12:11 - 328 keer bekeken

Zal PS Vita eindelijk een releasedatum krijgen op de Gamescom? specials ps vita

Deze maand barst de Gamescom los in Keulen, Europa’s grootste gamesbeurs. Op de Gamescom zijn in principe alle grote namen uit de industrie aanwezig evenals de wat kleinere. Ook wij gaan naar de Gamescom en staan te popelen om onder andere met de PS Vita aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de Gamescom zal onze grote vriend en vijand Sony Computer Entertainment ook een persconferentie gaan houden.

To Vita or not to Vita?

Zal PS Vita eindelijk een releasedatum krijgen op de Gamescom? specials ps vita

De persconferentie vindt plaats op 16 augustus om 19:00 vlak na de perconferentie van EA aan de overkant. Vorig jaar werd er tijdens deze persconferentie weinig leuks aangekondigd, we zagen vooral MUBI, Vidzone en veel 3D voorbij komen. Deze conferentie was dan ook lang niet zo spectaculair als die van twee jaar terug, toen de PS3 Slim onthuld werd.

Dit jaar is het echter maar de vraag wat Sony gaat doen om de anderhalf uur durende presentatie te vullen. Het liefst zien we dit gebeuren met natuurlijk de PS Vita, Sony’s gloednieuwe handheld waar iedereen lyrisch enthousiast over is. Het probleem is namelijk een beetje dat we nog steeds geen datum van uitkomst hebben gekregen voor het apparaat, alhoewel, geen precieze releasedatum.

De PS Vita moet namelijk eind dit jaar in de winkels gaan liggen, of dit geldt voor het fiscale jaar, die eindigt tegen maart, of het kalenderjaar is nog onduidelijk. Zelf zien we graag een release nog voor de kerst, zodat Sony de kans krijgt veel mensen blij te maken met een PS Vita onder de kerstboom.

Een nog betere release zou natuurlijk in november zijn, op deze manier pikt Sony namelijk ook nog eens de Sinterklaas-hype in Nederland en Belgie mee. Maar het lijkt ons sterk dat ze hier rekenschap mee gaan houden en mocht die in november uitkomen, dit eerder toeval is dan rekenschap met Sinterklaas.

Gezien het feit dat we al eerder een grote aankondiging hebben gehad tijdens een Gamescom persconferentie, namelijk de PS3 Slim, lijkt het ons niet onmogelijk dat Sony wellicht een datum voor de PS Vita gaat onthullen. De persconferentie tijdens gamescom is vooral gericht op het Europese publiek in plaats van de Amerikaanse die vooral met de E3 wordt aangesproken

Wat denken jullie? Zal Sony een datum aan gaan kondigen voor de PS Vita of zien we wellicht zelfs nog een uitstel of blijft het helemaal stil rondom de Vita? Laat het even weten in de reacties!

  1. ddvos Geplaatst op    1912 XP
    avatar

    het zal denk ik niet helemaal stil blijven anders vergeten mensen de vita. En dat zal sony niet willen

  2. Myx Geplaatst op    6531 XP
    avatar

    Eigenlijk hoop ik wel een beetje dat het volgend jaar uitkomt. Komt teveel uit dit jaar.

Sony komt met speciale Yakuza Zero PS4 modellen
22 december om 18:00
One Piece: Pirate Warriors 3 komt naar het Westen op PS3, PS4 en PS Vita
22 december om 17:23
Is The Last of Us 2 al in ontwikkeling bij Naughty Dog?
22 december om 16:47
Bungie geeft indrukwekkende Destiny statistieken vrij
22 december om 16:01
Final Fantasy XV krijgt een mooie trailer
22 december om 15:38
PSX-Sense is onderdeel van Rootbeat© 2008 - 2014 Alle rechten voorbehouden