De grote baas van EA Labels, Frank Gibeau, zegt dat de consolemarkt is veranderd waardoor de gamers langer blij zijn met hun platform.

In een interview met CVG geeft de man aan dat de huidige generatie consoles nog een lange tijd mee kunnen gaan, omdat we nog niet alle mogelijkheden van de console hebben gezien.

“We hebben nog niet het laatste beetje qua hardware mogelijkheden uit de consoles geperst, zoals je kunt zien met Battlefield 3.”

Gibeau zei vervolgens dat grote verschuivingen op het gebied van consoles niet meer van deze tijds zijn.

 “Het duurt veel langer en de mogelijkheid tot interactie via de online mogelijkheden is heel anders dan met de PSone en de PS2. Het is interessant om te zien wat Sony en Microsoft van plan zijn met de volgende generatie consoles, maar het lijkt er op dat de consument tevreden is.”

Peter Moore, collega van Gibeau en tevens COO van EA, heeft hetzelfde idee als Gibeau. Zo liet hij weten dat de grafische kracht van consoles niet meer van belang is.

“Het is lastig voor mij om te bedenken wat je kunt doen met een PS4.De beeldweergave is al 1080p, je bent al verbonden met het internet. Je kunt het sneller maken, je kunt meer polygonen verwezenlijken en de graphics iets verbeteren, maar ten koste van wat?”

Bedankt voor het melden Tom-Zwolle! Heb jezelf ook een nieuwstip, stuur het dan door via deze link.