Zowel EA en Activision komen dit najaar met een shooter. Voor de shooters van de uitgevers zijn er een hele hoop fans. De ene is fan van Battlefield en de andere houdt voet bij stuk bij Call of Duty. Zowel Electronic Arts als Activision kennen ook wat van moddergooien. Deze keer wordt er geen modder gegooid, maar een opmerkelijke uitspraak van EA.

EA heeft de voorbije weken al heel wat dingen gezegd over Call of Duty. Zo zeiden ze dat Call of Duty de komende jaren gaat doodbloeden door een gebrek aan verandering.

Deze keer wil EA eigenlijk niet echt een steek geven aan Activision, maar Eric Brown van EA toont eerder hun nederigheid. Dit tonen ze aan door te zeggen dat Battlefield 3 Modern Warfare 3 niet van de troon zullen stoten, toch zeker niet aan de kassa.

“Just to be clear, the [Call of Duty] franchise did about 23 million units worldwide. We don’t expect to surpass them with this year’s Battlefield 3, just to be very clear.”

EA hoopt wel dat er een behoorlijk aantal fans van de Call of Duty reeks de overstap maken naar Battlefield, maar ze kunnen niet verwachten dat Modern Warfare 3 opeens een grote daling krijgt van verkoopcijfers. Momenteel heeft Battlefield 1,25 miljoen pre-orders.