Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 is het vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare. Het verhaal van Infinity Ward’s nieuwe titel gaat verder waar het verhaal van Modern Warfare ophield en Captain ‘Soap’ MacTavish keert terug, maar dan als niet-speelbaar personage. Spelers kruipen ditmaal namelijk in de huid van Sgt Gary “Roach” Sanderson.

Modern Warfare 2 is een First-Person Shooter, wat betekent dat je de actie in dit schietspel door de ogen van de hoofdpersoon ziet. In de multiplayermodi kan er ook gekozen worden voor een Third-Person perspectief, waardoor je de actie van achter jouw personage kunt volgen.

De verschillende levels zijn wat meer open en gevarieerder dan voorheen. Zo beklim je ondergesneeuwde bergen met pikhouwelen en rijd je op sneeuwscooters. De manier waarop vijanden aanvallen is ook aangepast. Niet langer verschijnen eindeloze drommen aan vijanden totdat de speler over een onzichtbare lijn stapt. Daarnaast spelen missies zich onder andere af op een besneeuwde bergtop in Rusland en in Rio de Janeiro, waarbij laatstgenoemde een stuk langer duurt dan we in het eerste deel zagen.

Prijs: €18,45
Verzendkosten: Gratis
Link: Zavvi
PayPal: Ja

Killzone 3

Ook in de derde Killzone-game pakken spelers de wapens op om te strijden tegen de buitenaardse Helghast. De shooter gaat verder waar het vorige deel ophield: op Helghan, de thuisplaneet van de kwaadaardige vijand. Keizer Visari is dood en op Helghan barst een machtstrijd los. De overgebleven soldaten van de ISA moeten dit keer niet proberen de oorlog te winnen, maar hem te overleven.

Spelers komen allerlei nieuw wapentuig tegen zoals robots zo hoog als flats en Helghast met jetpacks die de ISA-soldaten vanuit de lucht aanvallen. Ook zullen spelers zelf nieuwe wapens kunnen oppakken en verschillende voertuigen kunnen gebruiken op hun overlevingstocht. Op die tocht komen ze door een nucleaire woestenij, buitenaardse jungles en grote poolvlaktes.

Nieuws in Killzone 3 is de mogelijkheid om de verhaalmodus volledig met twee personen door te spelen. Dit kan uiteraard online via het PlayStation Network, maar ook met twee man op één spelcomputer dankzij een splitscreen-optie. Daarnaast is er nog een competitieve multiplayeroptie waarin twee teams van online spelers het in verschillende modi tegen elkaar opnemen.

Prijs: €18,45
Verzendkosten: Gratis
Link: Zavvi
PayPal: Ja

Uncharted Drake’s Fortune + Among Thieves

Uncharted: Drake’s Fortune
Een 400 jaar oude aanwijzing in de doodskist van Sir Francis Drake is voor een moderne gelukszoeker reden om op avontuur te gaan… Naughty Dog Inc.’s Uncharted: Drake’s Fortune is ontwikkeld door de studio die verantwoordelijk is voor het megasucces van Crash Bandicoot en Jak & Daxter voor PlayStation en PlayStation 2. Het is het eerste deel van een nieuwe, flitsende reeks actie-avonturen, exclusief ontwikkeld voor PLAYSTATION 3. Uncharted: Drake’s Fortune benut alle mogelijkheden van het PS3-systeem en imponeert met ongelooflijk realistische personages en levensechte omgevingen. Daarnaast staat Naughty Dog bekend om zijn geweldige verhaallijnen. Ook nu hebben ze weer een uitgebreide plot bedacht die je telkens op het verkeerde been zet. Uncharted: Drake’s Fortune sleept je mee in een realistische wereld vol onverwachte situaties. Nathan Drake is een niet zo onkreukbare held, het soort dat je kent uit de klassieke avonturenfilms. Met behulp van de geavanceerde PS3-technologie geeft hij het spel een nooit eerder vertoonde dosis menselijkheid en geloofwaardigheid

Uncharted 2: Among Thieves
In het bloedstollende avonturenepos Uncharted 2: Among Thieves krijgt hoofdfiguur Nathan Drake hulp van de vrouwelijke handlanger Chloe Frazer (met de stem van de Australische Stargate SG1-actrice Claudia Black). Samen trekken ze naar een verborgen stad die zich volgens boeddhistische bronnen ergens diep achter het Himalaya-gebergte schuilhoudt.

De spelwereld van Uncharted 2: Among Thieves biedt enorm veel vrijheid. Zo kun je nu volledig naar believen op muren en rotsen klauteren. Schieten kan voortaan op elk willekeurig moment en de één-op-één gevechten zijn zelfs uitgebreid met extra moves, waardoor dynamische acties vaak tot onvoorspelbare situaties leiden.

Prijs: €29,45
Verzendkosten: Gratis
Link: Zavvi
PayPal: Ja

PRE-ORDER TIP: Assassin’s Creed: Revelations CE

Deze Collector’s Edition bevat veel extra’s voor de echte Assassin’s Creed fans! In de vierde Assassin’s Creed stappen spelers opnieuw in de schoenen van de Italiaanse assassijn Ezio die deze keer in zijn strijd tegen de tempeliers Constantinopel bezoekt. Assassin’s Creed: Revelations is het laatste deel uit de Ezio-trilogie. In Revelations stapt Ezio in de voetsporen van Altaïr, het personage waar gamers mee speelden in de eerste Assassin’s Creed.

Constantinopel, tegenwoordig Istanboel, was in de twaalfde eeuw het centrum van de Ottomaanse Rijk. Tot de tempeliers met de vierde kruistocht de stad innemen. Het is de taak van de speler, in de rol van Ezio Auditore di Firenze, orde op zaken te stellen.

Prijs: €61,45
Verzendkosten: Gratis
Link: Zavvi
PayPal: Ja