LA Noire

Het verhaal van L.A. Noire speelt zich af aan het eind van de jaren ’40 in Los Angeles, nog voordat er snelwegen waren. Naoorlogse corruptie, drugs en jazz waren in die tijd alom vertegenwoordigd en die zaken bepalen dan ook de achtergrond van de game voor een belangrijk deel.

L.A. Noire combineert achtervolgingen, schietgevechten, onderzoek en een complexe verhaallijn om de speler in de game te trekken. In dit verhaal, dat een open einde heeft, is het aan de speler om een aantal brute moorden op te lossen. Dit doet hij onder andere door plaatsen delict te onderzoeken, op zoek te gaan aanwijzingen en bewijsmateriaal en mensen te ondervragen.

Het spel maakt gebruik van een speciale techniek die de gezichten van acteurs natuurgetrouw overzet naar de game. Zo kan een speler het gezicht van een gesprekspartner bij een ondervraging goed analyseren om te bepalen of hij de waarheid spreekt of liegt. Ook kan het gedrag van zo iemand aanwijzingen geven voor hoe hij het beste aangepakt kan worden. De ene persoon breekt wanneer je hem onder druk zet, een ander moet juist met fluwelen handschoenen aangepakt worden.

Prijs: €29,99
Verzendkosten: Gratis
Link: Castle Gameshop
iDEAL: Ja

Gran Turismo 5

Gran Turismo is een racesimulator die zich kenmerkt door realistisch autohandling, bestaande banen en vele verschillende auto’s van bekende merken. Twintig verschillende locaties, zeventig verschillende circuitvariaties en een garage vol met duizend auto’s vormen de hoofdmoot van Gran Turismo 5.

Naast een overvloed aan auto’s en circuits kent het vijfde deel voor het eerst in de Gran Turismo-serie nachtraces, zijn de onlinemogelijkheden uitgebreid ten opzichte van de Prologue-versie en is het mogelijk je eigen circuit te ontwerpen.

Gran Turismo 5 biedt verschillende soorten races zo kun je plaats nemen in karts, NASCAR bolides of klassieke oldtimers. Van de ruim duizend auto’s die aanwezig zijn in de game zijn er 200 “Premium”, deze bolides zijn ook van binnen tot in het kleinste detail nagemaakt. Daarnaast kunnen deze auto’s ernstig beschadigd raken. In GT5 is het namelijk voor het eerst mogelijk om de auto’s echt in de prak te rijden. De auto’s die niet in de Premium-uitvoering beschikbaar zijn kunnen alleen kleine krasjes en deukjes oplopen. De auto’s kunnen bij grote crashes ook nog eens over de kop slaan.

In de Photo Travel Mode kun je je favoriete auto op één van de bijzondere locaties op de foto zetten. Je kunt je vrij bewegen in de locatie, de auto mooi neerzetten en de perfecte foto nemen. De omgevingen strekken van Japan tot Italië.

Prijs: €21,-
Verzendkosten: €1,95
Link: YourGameZone
iDEAL: Ja

Operation Flashpoint: Red River

Operation Flashpoint: Red River speelt zich af in Tajikistan, waarbij je de rol aanneemt van een soldaat uit de US Marine Corps. De game speelt zich af in de nabije toekomst, waar het land het toneel is van een oorlog tussen de Verenigde Staten en China. Het verhaal van de game is verdeeld over drie hoofdstukken, waarbij elk level in je eentje of met vier spelers via de drop-in, drop-out coöperatieve modus te spelen is.

In Operation Flashpoint: Red River is het mogelijk om aan de vooravond van de missie te kiezen met welke wapens je de strijd aangaat. Ook is er een XP-systeem waarmee je jouw huidige wapens en voorwerpen kunt verbeteren.

Prijs: €19,99
Verzendkosten: Gratis
Link: Castle Game Shop
iDEAL: Ja