Het houdt vandaag maar niet op met het Gran Turismo 5 nieuws. Vanmorgen konden we melden dat de Spec 2.0 update te downloaden is, deze keer gaat het over de inhoud van de aankomende DLC die gepland staat voor 18 oktober dit jaar.

De DLC zal uit verschillende pakketten bestaan. Het eerste pakket zal bestaan uit twee nieuwe circuits en zal een prijs van €3.99 hebben.

Circuit de Spa-Francorchamps
Totale lengte: 7004m
Langste rechte stuk: 751.8m
Hoogteverschil: 104m
Aantal bochten: 21
Een historisch, razendsnel, technisch circuit. Dit zeven kilometer lange circuit bevindt zich in het heuvelachtige oosten van België, nabij de Duitse grens. In de loop der jaren hebben hier heel wat historische gebeurtenissen plaatsgevonden.Het is een zeer technisch circuit met grote hoogteverschillen, en vele secties vormen een echte uitdaging. Eau Rouge aan het begin van het circuit is daar een goed voorbeeld van. Tijdens deze snelle bocht onderga je stevige laterale en horizontale G-krachten, en de je snelheid tijdens het uitgaan van de bocht is doorslaggevend voor het rechte stuk. Zorg ervoor dat je deze bocht onder de knie hebt als je een snelle tijd wilt neerzetten.

Kart Space I/II
Totale lengte: 764m
Langste rechte stuk: 115m
Hoogteverschil: 2.3m
Aantal bochten: 8
Een indoorcircuit voor racekarts. Dit is een fel verlichte baan voor racekarts. Het circuit is 764 m lang en bevat een sectie die uit een bocht van 360 graden bestaat en een aantal zeer scherpe haarspeldbochten.Racekarts reageren zeer direct, dus wees geduldig op de baan. Maak gebruik van de volledige breedte van het circuit en voorkom wilde stuur- en acceleratieacties. Kart Space II is een variant zonder de haarspeldbochten.

Het tweede DLC pakket krijgt de naam Raceautopack, zal 15 nieuwe wagens bevatten en zal je aan kunnen schaffen voor €7.99.

Deze DLC bevat nieuwe auto’s voor Gran Turismo 5. Waaronder de ultieme racemachine, de Red Bull X2011, de opvolger van de X2010. Verder kun je scheuren in speciaal afgestelde tourwagens.

Aan de uitrusting is ook gedacht in de vorm van een DLC pakket met negentig nieuwe items, denk hierbij aan helmen en racepakken voor €1.99.

Deze DLC bevat raceaccessoires voor Gran Turismo 5. Met helmen plus pakken van acht beroemde WRC- en NASCAR-coureurs, een set van 12 helmen en pakken. Daarnaast de officiële racehelm van Gran Turismo en nieuwe spullen van Alpinestars en Simpson.

Het laatste pakket zal bestaan uit honderd verschillende soorten lak voor je bolides en zal €1.99 gaan kosten.

Deze DLC bevat lakaccessoires voor Gran Turismo 5. Van chique, zachte kleurtonen tot felle tinten, met de honderd nieuwe kleuren van de tien verschillende thema’s kun je alle kanten op. Ga voor een nieuwe look voor je favoriete auto.

Gelukkig stelt Polyphony Digital ook een totaalpakket beschikbaar voor degenen die alles willen voor de speciale prijs van €11.99.