De laatste tijd wordt er wat geknipt in de lengte van de singleplayer, zoals je ook kon lezen in dit Battlefield 3 bericht.. Er is een grote groep mensen die dat niet erg vindt omdat ze een game voor de multiplayer kopen, maar is nog een andere groep die een spel koopt voor de singleplayer gaat. Uncharted 3 wordt door de meeste mensen gekocht voor de singleplayer ervaring, maar hoelang duurt dat nu? Op die vraag kunnen wij een goed antwoord geven.

Er zijn al journalisten die de game hebben en dus ook de singleplayer hebben gespeeld. Het gemiddelde aantal uur dat ze bezig waren om de singleplayer tot een goed einde te brengen was acht à negen uur en dat op het niveau normaal.

De duur van de singleplayer zit goed, maar er kunnen nog heel wat uren bijkomen. Als je gek bent van die metalen bekers (lees: trophies), zal je Uncharted 3 een paar keer moeten uitspelen om ze allemaal te verzamelen. Naast het niveau normaal zullen er nog andere niveau’s zijn waardoor je extra lang van Uncharted 3 kan genieten.