Een hoogtepunt voor de PlayStation 2, dat was de komst van Grand Theft Auto III. De game kwam precies tien jaar geleden uit en dat kunnen we niet zomaar aan onze neus laten voorbij gaan. In de game kregen we als speler een grote ruimte waar we vrij in konden rondlopen en rijden. De trendsetter van de sandbox games, is zonder twijfel GTA III. Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld, maar toen was dat een hele stap voorwaarts.

Naast de vrijheid die je kreeg, waren er ook heel wat leuke cheats voor de game. Wie niet wist hoe je met auto’s moest vliegen, werd uitgelachen. Tegenwoordig zijn er niet veel cheats meer in de games, maar meer daarover kan je hier lezen.

In oktober 2001, één maand na de ramp in Amerika, kwam GTA III en deed alles wat er in Amerika gebeurde even vergeten. Een moment om even stil te staan en je PlayStation 2 nog eens vanonder het stof te halen en de game nog eens te spelen.

Om dit jubileum te vieren zal Rockstar de game uitbrengen op Android en iOS. Er zal een versie voor de iPad komen en voor de iPhone die je uiteraard ook kunt spelen op je iPod Touch. GTA III zal ook releasen op verscheidene Android smartphones en tablets. Een exacte releasedatum hebben we helaas niet voor je, maar het zal nog deze herfst releasen.