PSX-Sense - PS3, PS4 en PS Vita Community
Waarom Minecraft een PS Move release verdient

Waarom Minecraft een PS Move release verdient

Door op november 22, 2011 om 21:22 - 2.601 keer bekeken

We kennen vast allemaal de pc-game Minecraft wel. Deze “geblokte” game van het bedrijf Mojang heeft met haar crappy graphics , maar zeer verslavende gameplay, de wereld op zijn kop gezet. De afgelopen twee jaar is de game in volle ontwikkeling geweest en heeft het bijna een jaar in de bèta fase gezeten en afgelopen week, 18 november, is de game dan officieel uitgekomen en aan te schaffen voor €19,95 op www.minecraft.net.

Doel van het spel

Voor de mensen die niet bekend zijn met het fenomeen Minecraft, leggen we het hier nog een keertje kort maar krachtig uit. Minecraft is een game waarin jij je geheel eigen wereld kan starten en hier in doen wat jij maar wilt. Dit kan in drie verschillende gamemodi, namelijk Survival, Creative en Hardcore.

In de Survival mode is het aan jouw de taak om in een wereld, waarin alles daadwerkelijk is gemaakt van blokjes, zien te overleven. Je kan wanneer je dat wil de moeilijkheidsgraad aanpassen, om hierna zo snel mogelijk aan grondstoffen en werktuig te komen. Je kan alles maken en de wereld gaat zelf ook door, want het wordt op en aan dag en nacht. ‘s Nachts kan je het beste binnen zitten, want dan komen de Zombies en Creepers naar buiten en die hebben het slechtste met je voor. De Hardcore mode is exact hetzelfde, alleen staat de moeilijkheidsgraad vast op Hard en heb je maar één leven.

De Creative mode is een geheel andere gamemode, want hierin heb je vanaf het begin de beschikking over alle mogelijke grondstoffen en werktuigen die er maar zijn. Ook is het mogelijk om rond te vliegen om je sneller te verplaatsen over de map. De meeste creatieve mensen gebruiken deze gamemode om de meest fascinerende kunstwerken te bouwen.

Vergroten van het universum

Ontwikkelaar Mojang heeft natuurlijk zelf ook ondervonden wat voor een succes deze game is. Met ruim 16 miljoen geregistreerde gebruikers op hun website en ruim vier miljoen aankopen van de game, gaan ze de goede kant op. Zo is voor de Xbox 360 al een Minecraft versie gepland, hebben de Android telefoons en de iPhone al een eigen versie, maar wij PS3 bezitters staan nog met lege handen.

Wij bij PSX-Sense hebben een beetje research gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat het misschien wel een heel erg leuk idee is om een PlayStation Move versie van de game uit te brengen. De game heet niet voor niks MINE-craft, want je bent voor een groot deel ook aan het mijnen om aan de juiste bouwstenen voor je boomhut, fort of kerker te bemachtigen. Niets is toch minder leuk dan heerlijk met je PS Move heen en weer te zwaaien zodat het net lijkt alsof je echt stenen aan het hakken bent.

Functionaliteit

Minecraft is een game die vrij weinig besturing mogelijkheden heeft en dit komt mooi overeen met de PS Move controller. Het enige wat je hoeft te doen is rond te lopen, mijnen, je inventaris openen en het bouwen van objecten. Deze opties zouden makkelijk verwerkt kunnen worden op de PS Move controller en het mijnen zelf is, zoals eerder genoemd, natuurlijk het leukst om al zwaaiend met je controller te doen. Tevens zul je ook vijanden moeten verslaan door middel van wapens die je zelf bouwt, dus zwiepen met een je controller zorgt voor een zwiepend zwaardje die je tegenstanders de das om doet. Uiteraard zal er ook een knopje op je controller beschikbaar gesteld moeten worden hiervoor, want je zal ongetwijfeld een lamme arm krijgen van deze bezigheid.

Ook staan de grafische kwaliteiten van PS Move games niet bovenaan, maar dat maakt bij een game als Minecraft natuurlijk geen reet uit! De game is geheel “blokkerig” en ziet er eigenlijk zwaar verlept uit, maar dat is juist het stijltje van deze game. De gameplay van deze game is gewoon zeer verslavend en de game blijft je maar roepen om je kasteel uit te breiden, een dieper zwembad te graven óf een nog hogere toren te bouwen. De PS Move zou ultiem kunnen bijdragen aan deze gameplay en de game een beetje interactie meegeven.

Multiplayer

Na het aanschaffen van Minecraft is het op de PC ook mogelijk om samen met je vrienden een server op te zetten, of een online server te joinen. Hier kan je dan gezamenlijk werken aan één groot kunstwerk, óf het overal neer droppen van TNT om de wereld op te blazen. Dit zou ook prima mogelijk zijn voor het PlayStation Network, met voor ons ook de mogelijkheid om je vrienden uit te nodigen om een heerlijk potje te gaan hakken en bouwen. Samen met hen zal je vast ook nog heel wat uren kunnen vermaken.

Conclusie

Naar onze mening verdiend Minecraft ook een plekje op het PSN en het zou helemaal geweldig zijn om de game te besturen met de PS Move. De besturing van de game is simpel en dit kan makkelijk verwerkt worden in de PS move controller. Minecraft is grafisch geen beste game, maar dat is nou juist de charme van deze heerlijk verslavende game. De prijs van €19,95 zou ook voor een PS Move game, waar je ongetwijfeld zat uren mee zult maken, niet verkeerd zijn en zeg nou zelf: waarom de Xbox360 wel en wij niet? We zijn ook benieuwd wat jullie van dit idee vinden, dus laat een reactie achter!

Westeros uit Game of Thrones wordt nagebouwd in Minecraft
Gepubliceerd op 30 jan, 2015 om 17:47
Minecraft krijgt een nieuwe update op de PS3, PS4 en PS Vita
Gepubliceerd op 23 dec, 2014 om 11:00
Nieuwe update verschenen voor PS4 versie van Minecraft
Gepubliceerd op 16 okt, 2014 om 16:51
Portal 2 nagemaakt in Minecraft
Gepubliceerd op 14 okt, 2014 om 13:40
 1. nWo_Spike Geplaatst op    1024 XP
  avatar

  Ik persoonlijk vind Minecraft een goed spel maar het hoeft niet verspreid te worden over de console’s omdat het toch niet hetzelfde is dan op PC!

 2. ferrariking Geplaatst op    966 XP
  avatar

  ik vind de game te lelijk en speel het niet!!

 3. Vinyl Vonna Geplaatst op    1008 XP
  avatar

  Lijkt me een tof spel, maar zo tijdrovend. Daarom speel ik het niet. Voor m’n cijfers en voor m’n sociale leven. Skyrim speel ik al 3 á 4 uur per dag als ik niet met iemand afspreek. Ik ben echt zo idioot verslaafd. Ik kan niet nog 2 uur kwijt.
  Als deze game uitkomt dan niet op de Move! Het lijkt me een spel voor de semi hardcore gamer.

 4. xDutchSoldier Geplaatst op    613 XP
  avatar

  ps move sta je daar als een idioot paar uur te hakken voor je tv^^

 5. mausi-gangsta Geplaatst op    2906 XP
  avatar

  Met die move lijkt me zwaar polia als je voor je raam staat en mensen naar binnen kijken. die voorbij lopen..
  Dit kan je ook wel in een controller verwerken

 6. PattyS3 Geplaatst op    5265 XP
  avatar

  Minecraft is wel nice, net als dit “Column”, maar f*ck minecraft, er moet echt een keer een nieuwe Sandbox game gemaakt worden, voor PS3, X360 & PC.

  Ik denk dan niet aan LittleBigPlanet, maar echt aan een First Person Sandbox Game. Voor degene die het kennen: Battlefield 2: Sandbox Mod. Zoiets als dat lijkt me vet, maar dan anders en als volledige game met veel meer functies enzovoort. Zoiets zouden ze moeten maken, dat zou echt geweldig zijn.

  En dan met goede Graphics, en dat je alles kan bouwen wat jij in je hoofd haalt. Echt (bijna) alles. En niet zoals in Minecraft dat je met “pixels” iets maakt.

  Who is with me? :P

 7. maxim380 Geplaatst op    151 XP
  avatar

  Volgens mij is PSX-Sense gewoon een beetje jaloers dat Minecraft wel naar de Xdoos 360 en kinect komt :P

  EDIT: ook altijd leuk als het goede logo van een game wordt gebruikt :)

 8. BloodlyKill Geplaatst op    2421 XP
  avatar

  fortress craft van xbox is niet van majong is een clone van minecraft op xlive. ik zie minecraft egt komen op pshome!

 9. Hazzard12 Geplaatst op    403 XP
  avatar

  Vervelend spel

 10. ideklein17 Geplaatst op    176 XP
  avatar

  Ik wil het niet echt op PS3. Want dat doe je thuis en waarom zou je het op de console spelen als je de super goeie pc versie krijgt die boven de console uitsteekt. De mobiele versie die nu uit is sucked echt zwaar want de controls zijn vreselijk. Daarom is de enige platform waar deze game op past buiten PC de VITA.

 11. mausi-gangsta Geplaatst op    2906 XP
  avatar

  @PattyS3:
  Ik!

 12. ddvos Geplaatst op    1919 XP
  avatar

  vind er echt niks aan

 13. Emile Geplaatst op    267 XP
  avatar

  Helemaal mee eens zou echt super zijn als dat gebeurde :D
  @ferrariking gast je bent echt dom

 14. Sevinho Geplaatst op    827 XP
  avatar

  @PattyS3: Niemand. Volgens mij heb je nog nooit Minecraft gespeeld. De eerste paar maanden doe je de singleplayer, onwijs gaaf als je er nog niks vanaf weet! Maar daarna probeer je de Multiplayer op een server die bij je past, ow ow ow verslavend, leuk etc. !!!

 15. Sevinho Geplaatst op    827 XP
  avatar

  @BloodlyKill: Jawel hoor. Fortresscraft is er ook maar er is nu ook een echte Minecraft………..!!!!

 16. PattyS3 Geplaatst op    5265 XP
  avatar

  @Sevinho: Hoezo denk je dat ik nog nooit Minecraft heb gespeeld? Lol. En hoezo denk je dat niemand een betere Sandbox game als Minecraft wilt? :S

 17. xFatalz Geplaatst op    1548 XP
  avatar

  Minecraft op ps vita !

 18. maxim380 Geplaatst op    151 XP
  avatar

  @xFatalz: Die komt soort van, want met de vita konden we toch in de Android market?

 19. nis156 Geplaatst op    709 XP
  avatar

  Mij lijkt het wel leuk om Minecraft op de consoles te hebben maar als het niet op de consoles kom dan blijf ik het wel lekker op mijn pc spelen :D

 20. Sevinho Geplaatst op    827 XP
  avatar

  @PattyS3: Waarom denk jij dat ik denk dat niemand een betere sandbox game wilt?

 21. PattyS3 Geplaatst op    5265 XP
  avatar

  @Sevinho: Omdat je dat zegt? ;)

 22. Sevinho Geplaatst op    827 XP
  avatar

  @PattyS3:

  Waar zie jij dat staan?

 23. PattyS3 Geplaatst op    5265 XP
  avatar

  @Sevinho: In jou reactie als reactie op “Who is with me?” xD

 24. Sevinho Geplaatst op    827 XP
  avatar

  @PattyS3: Uhu,, -_-


boxshot

Releasedatum:
18-12-2013
Genre:
Platformer
Uitgever:
Mojang
Ontwikkelaar:
Mojang
Vijfde developer diary van Battlefield: Hardline belicht het verhaal
1 maart om 17:20
Nieuwe Bloodborne video toont een afschrikwekkende eindbaas
1 maart om 15:30
Check hier nieuwe gameplay van Dark Souls II: Scholar of the First Sin
1 maart om 13:45
Jouw mening: ‘Ik vind DLC niks toevoegen, een game moet gelijk compleet zijn’
1 maart om 12:00
Dit zijn alle releases van maart – welke game(s) haal jij?
1 maart om 10:30
PSX-Sense is onderdeel van Rootbeat© 2008 - 2015 Alle rechten voorbehouden