PSX-Sense - PS3, PS4 en PS Vita Community
PlayStation Vita App – Internetbrowser

PlayStation Vita App – Internetbrowser

Door op december 2, 2011 om 16:04 - 736 keer bekeken

http://img.psx-sense.nl/images/file/img_4ed823699b138.jpg

PlayStation Vita App – Internetbrowser - Het was ook al mogelijk op de PlayStation Portable, maar echt geweldig was het niet, de internetbrowser. Op de PS Vita is die alleen vanaf de grond af opnieuw opgebouwd en hebben we nu natuurlijk het touchscreen ter navigatie. Dit laatste zal enorm bijdragen aan de ervaring die je hebt met het bekijken van websites op de PS Vita. Een touchscreen is immers veel makkelijker ter navigatie dan een paar knoppen.

Een groot nadeel is alleen dat de browser vooralsnog geen flash ondersteund. Begin nu niet meteen op je achterste poten te staan, zo erg is dit namelijk ook alweer niet. Flash wordt steeds minder populair en met het ontbreken van flash op de PS Vita zal deze trend helaas voortgezet worden. De browser biedt wel ondersteuning voor HTML5 en Javascript 1.7. Je kunt straks dus gewoon nog op veel videosites, aangezien zowel Vimeo als Youtube gewoon een HTML5-player aanbieden. Voor de liefhebbers onder ons, bijna alle ‘volwassen’-sites zijn ook HTML5-friendly met hun videoplayer.

http://img.psx-sense.nl/images/file/img_4ed825bef3703.jpg

Of flash ooit nog naar de PS Vita gaat komen lijkt ons onwaarschijnlijk. Het is voor mensen veelal geen dealbreaker en laten we niet vergeten dat iPhones en iPads ook geen flash ondersteunen. HTML5 is de toekomst en dat is dan ook waar de PS Vita zich voornamelijk op zal gaan richten. Ook heeft Microsoft al aangekondigd geen flash te zullen ondersteunen in de nieuwste Internet Explorer.

Een ander zeer interessant punt is dat de processor van de PS Vita dermate krachtig is dat internetpagina’s zeer snel zullen laden. Zelfs zo snel, dat er wordt gezegd dat het apparaat apparaat maar liefst 2.5 keer zo rap is in het laden van een site als de iPhone 4S.

 1. 80.57.144.xxx Anoniem - Geplaatst op   
  avatar

  Wil dit ding zo graag hebben :)

 2. lilrobbie22 Geplaatst op    1459 XP
  avatar

  Haha volwassenen site. Ok ben blij dat je wel gwn op youtube kan maar dat ie 2.5 sneller is dan 4s dat weet ik. bijna zeker dat ie dat niet haalt

 3. elazzja Geplaatst op    1787 XP
  avatar

  @lilrobbie22: Denk het wel als je met wifi N dichtbij een router zit en dezelfde pagina wil laden met iphone 4s ernaast. Vita heeft ook meer kracht met de CPU he

 4. warphoenix_nl Geplaatst op    5 XP
  avatar

  de iphone gebruikt trouwens de gpu om te browsen

 5. Myx Geplaatst op    6531 XP
  avatar

  Goed om te zien dat de browser kont schopt met die van ps3 en psp.

Johnny Cage zal terugkeren in Mortal Kombat X
6 maart om 17:31
Prijs niet belangrijk geweest bij ontwikkelproces Project Morpheus
6 maart om 17:01
PS4-exclusive Bloodborne vraagt 41GB harde schijf ruimte
6 maart om 16:12
Speciale Metal Gear Solid V PlayStation 4 lanceert mogelijk ook buiten Japan
6 maart om 15:37
Microsoft werkt samen met Sony en Nintendo vanwege DDoS-aanvallen
6 maart om 15:10
PSX-Sense is onderdeel van Rootbeat© 2008 - 2015 Alle rechten voorbehouden