Het einde van het jaar is in zicht en daarom is het hoog tijd om te eens terug te kijken wat 2011 met zich meebracht. Het hele jaar door zijn we verwend met tal van games waarvan de één al wat beter was dan de andere. In deze special gaan we het hebben over de beste games die dit jaar zijn verschenen en dat zijn er een heel pak. In totaal zijn er maar liefst 9 games die wij 9,5 of meer gaven. Het overzicht van die lijst kun je hieronder terugvinden en laat ons ook even weten wat jij de meest geweldige game van 2011.

Mass Effect 2

De Playstation 3-versie van het actieavontuur Mass Effect 2 bevat het verhaal van de eerste Mass Effect in stripvorm. Tijdens het stripverhaal krijgen spelers keuzes voorgeschoteld die bepalend zijn voor het verhaal van Mass Effect 2. Alle beschikbare downloads voor deze versie worden standaard in de Playstation 3-game opgenomen. Daarnaast bevat de verbeterde versie van Mass Effect 2 een extra zes uur durende missie.

Mass Effect 2 is een sciencefiction rollenspel met een diepgaand verhaal en spectaculaire graphics. Het verhaal speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af. Nu de Reaper-invasie een halt is toe geroepen en de Geth zijn verslagen, verdwijnen plotseling complete menselijke kolonies in het universum. Je hebt als commandant Shepard de taak om een intergalactische team samen te stellen en op onderzoek uit te gaan. In Mass Effect 2 hebben de side-quests meer invloed op de overkoepelende verhaallijn en behoren langdradige ritjes met liften tot de verleden tijd. Ook kent Mass Effect 2 meer vrije exploratie en zijn er veel meer spannende plotwendingen in het verhaal verwerkt. Bereid je voor op meer fantastische ruimtereizen met commander Shepard en zijn unieke bemanning in Mass Effect 2!

Review
Score: 9,5

Killzone 3 – Singleplayer

Killzone is terug met een spectaculair nieuw deel waarbij de actie, dankzij de ondersteuning van 3D-beelden en Playstation Move-controller, letterlijk in het rond knalt! In Killzone 3 vecht de mensheid tegen een overmacht aan vijanden, maar dankzij de hulp van dappere soldaten leven we nog altijd! In Killzone 3 betreed je de planeet Helghan, de thuisplaneet van de Helghast. De oorlog is naar hun planeet verplaatst om eens en voor altijd een einde te maken aan de onderdrukking van de mensheid!

Naast het uitgebreide verhaal beschikt Killzone 3 ook over een mogelijkheid om online met en tegen andere gamers te spelen. Er valt te kiezen uit een breed scala aan competitieve spelmodi waarbij er in je eentje of als onderdeel van een team kan worden geknald! Jij mag dan wel nieuw wapentuig hebben, de vijand heeft dat ook! Killzone 3 ondersteunt de mogelijkheid om de oorlog in 3D te ervaren. Daarnaast kan Killzone 3 ook met de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controllers worden gespeeld! Bevrijd niet alleen onze wereld, maar het hele universum voor eens en voor altijd van de Helghast in Killzone 3!

Review
Score: 9,5

Mortal Kombat

Mortal Kombat is terug en beter dan ooit! De vechtgame grijpt terug op de succesjaren van de serie in de jaren negentig. Mortal Kombat wordt weer gespeeld vanuit een zijaanzicht en bekende elementen, waaronder de bloederige Fatalities, zijn natuurlijk niet vergeten. Na eeuwenlang geknokt te hebben is het gevecht tussen keizer Shao Kahn en Raiden met zijn strijders eindelijk voorbij. Kahn komt als overwinnaar uit de strijd. Op het punt om vernietigd te worden, waagt Raider nog een wanhopige poging om Earthrealm te redden uit handen van de Netherrealm. Om Kahn te pakken moet Raiden hem pakken waar hij het zwakst is… in het verleden!

Mortal kombat heeft een uitgebreide online modus, maar je kunt ook splitscreen met vrienden spelen. Online is een breed scala aan spelmodi te vinden en bovendien zorgt de computer er voor dat je automatisch tegenover een tegenstander van jouw niveau wordt gezet. Vechters realistischer en sneller dan ooit tevoren. De vechters lopen zichtbaar schade op en een nieuwe super meter kan tot drie niveaus worden geladen. Vervolgens kan de aanvaller een super X-ray combo uitvoeren waarbij botten breken en organen scheuren! De koning van de vechtgames is terug. Dit is Mortal Kombat!

Review
Score: 9,5

DiRT 3 – Singleplayer

Dirt 3 is de nieuwste telg uit de populairste rallyrace-serie. Het gas intrappen is belangrijk, maar het is nog veel belangrijker dat je weet wanneer je moet sturen en remmen. Het wegdek verandert continu en natuurlijk spelen de weersomstandigheden een belangrijke rol in Dirt 3. Met dit nieuwste deel uit de serie verlegt Codemasters alle grenzen! De beste rallyauto’s uit vijftig jaar autosport zijn meegenomen in Dirt 3. In de carrièremodus kom je meerdere van deze wagens tegen in de vele offroadrace-evenementen, waarin je strijdt voor een toppositie op de wereldwijde rankinglijst. Remmen, schakelen en het stuur omgooien is nog nooit zo leuk geweest!

De realistische manier waarop de auto reageert op de weersomstandigheden en het wegdek vormt een centraal onderdeel van Dirt 3. Daarnaast bevat de game ongekend mooie graphics waardoor de racebeleving echt de huiskamer in wordt geblazen! Met Dirt 3 introduceert Codemasters een nieuwe vorm van rallysport, GymKhana. Deze spectaculaire sport is bekend geworden door toedoen van rallycoureur Ken Block. Kun jij binnen het tijdslimiet onder vrachtwagens doorslippen, op de millimeter betonblokken ontwijken en perfecte achtjes draaien? Toon je showkunsten in Gymkhana-stijl met Dirt 3!

Review
Score: 9,5

inFamous 2

Cole MacGrath maakt een schokkende comeback in Infamous 2! In Infamous 2 wordt de actie naar nieuwe hoogte getild en krijg je een emotionele ervaring voorgeschoteld die zijn gelijke niet kent. Kun jij de nieuwe krachten van Cole aan? Als Cole MacGrath wordt beschuldigd van de vernietiging van Empire City bereikt hij een dieptepunt in zijn leven. Hij besluit naar de Zuidelijke stad New Marais te reizen om de volledige potentie van zijn unieke krachten te ontdekken. Wanneer er echter een angstaanjagende vijand uit zijn toekomst verschijnt, kijkt de mensheid wederom hoopvol naar Cole om de wereld te redden.

Infamous 2 speelt zich af in een dynamische open spelwereld waarbinnen je missies naar eigen inzicht kunt aannemen. Verken een dichtbevolkte stad waarbij wel meer dan honderd karakters tegelijkertijd op je scherm getoverd worden. Met nieuwe gangs, vernietigbare gebouwen en gesloopte omgevingen is dit een heerlijke plek om je superkrachten goed te testen! Ontdek de nieuwe krachten van Cole in Infamous 2!

Review
Score: 9,5

FIFA 12

Fifa 12 is het nieuwste spel binnen de jaarlijkse voetbalserie. Dit jaar is er veel zorg besteed aan de lichamen van de spelers. Ook is er meer balcontrole en weet deze voetbalgame een realistisch en vermakelijk pot voetbal op de mat te leggen. Online kan je voetballen met en tegen andere gamers, en natuurlijk kan dit ook bij jou op de bank. Daarnaast is de jaarlijkse Ultimate Team-uitbreiding dit jaar voor het eerst standaard in het spel verwerkt. Als klapper op de vuurpijl kunnen gamers een eigen carrière opstarten als voetballer of met een geheel team.

Op het gebied van online gamen staat EA Sports Football Club centraal. EA Sports Football Club brengt de fanatiekste sportfans ter wereld bij elkaar en betrekt ze bij de enorme online community van FIFA. Deze service is jouw link met het echte voetbal en biedt je voortdurend nieuwe content. Je kunt in contact komen met je vrienden en het tegen ze opnemen, en rivalen en miljoenen andere spelers van over de hele wereld uitdagen. Verdien clubpunten en til je club naar een hoger niveau in de competitieklassementen van Support Your Club of zorg ervoor dat je club niet degradeert. Elke week worden de virtuele competitieklassementen opnieuw opgesteld om nieuwe uitdagingen, verse rivalen en frisse verhaallijnen te creëren.

Review
Score: 9,5

Batman: Arkham City

Batman: Arkham City is het langverwachte vervolg op dit onverwachte hit Batman: Arkham Asylum uit 2009. In deze game werd er nog gevochten in de gevangenis van Gotham City, maar nu de stad door het gespuis wordt overlopen, staat Batman pas echt een grote knokpartij te wachten! De Joker is ontsnapt en is nu bezig chaos te creëren in Gotham City. Dit komt de bevolking niet ten goede en dus moet Batman weer in actie komen om de kwade plannen van de Joker tot een halt te roepen. Naast de Joker is er natuurlijk weer een breed scala aan andere bekende schurken uit het Batman-universum in Batman: Arkham City verwerkt!

In Batman: Arkham City ligt de nadruk meer dan ooit tevoren op de gevechten tussen Batman en de vele vijanden, terwijl het speurwerk uit de eerdere game meer naar de achtergrond is geschoven. Batman kan in Batman: Arkham City bovendien voor het eerst door de stad vliegen met behulp van zijn cape. Batman is niet het enige speelbare personage in Batman: Arkham City. Naast de gemaskerde wreker kun je ook in het strakke leren pakje van Catwoman kruipen. Deze flexibele heldin laat je op een hele andere manier de schurken van Batman: Arkham City aanpakken! Red Gotham van een criminele invasie in Batman: Arkham City!

Review
Score: 9,5

Battlefield 3 – Multiplayer

http://playsense.nl/images/file/img_4eab0cf92558d.jpg

De Battlefield-serie is terug van weggeweest. Met Battlefield 3 is eindelijk de grootschalige oorlogvoering terug. Deze keer kan alles in de omgeving kapot, zijn alle voertuigen te beklimmen, wapens te gebruiken en heb je genoeg online en computergestuurde vijanden om je kogels op af te vuren!

Het verhaal van Battlefield 3 neemt de speler mee naar het Iraanse Teheran, naar Sulaymaniyah in Kurdistan te Irak, naar Parijs en naar New York. Strijd wordt overal gevoerd en dat laten de makers van Battlefield 3 duidelijk zien. Het verhaal hoef je niet in je eentje te doorlopen, maar dit kan ook via het internet samen met een vriend. Battlefield 3 draait om de authentieke ervaring van oorlog. Daarom heeft het bedrijf achter de game de moeite genomen om het mogelijk te maken alles kapot te maken. Bovendien heeft het alle geluiden uit de game zelf opgenomen. Zo klinkt een tank op afstand anders dan van dichtbij, en daar hebben de makers dan ook rekening mee gehouden.

Review
Score: 10

Uncharted 3

http://playsense.nl/images/file/img_4eadd24085a28.jpg

Uncharted 3: Drake’s Deception is het derde deel in de veelgeprezen Uncharted-reeks. De actiegame speelt zich af in een woestijn waar hoofdpersoon Nathan Drake op zoek gaat naar een verloren stad, Atlantis of the Sands. Het verhaal van Uncharted 3: Drake’s Deception draait om de relatie tussen Drake en zijn leermeester Sully. Drake reist door de Arabische woestijn, waarbij hij Victor Sullivan op een occulte groep stuit met een ongenadige leider. Nieuwe locaties, nieuwe uitdagingen en tot in de puntjes uitgewerkte oogstrelende omgevingen. Tijdens de reis van Nathan Drake beland je op allerlei spectaculaire locaties overal ter wereld, van Europa tot het Midden-Oosten.

De competitieve en co-op-multiplayer-modes maken hun rentree met spiksplinternieuwe ervaringen en vele malen uitgebreidere featuresets. Het Uncharted-universum staat garant voor een unieke multiplayer-ervaring, want dit keer zijn de overdonderende cineastische elementen van de singleplayer-campagne voor het eerst in de multiplayer verwerkt. Maximaal tien spelers kunnen tegelijk online met en tegen elkaar spelen! Deze actiegame voor de Playstation 3 is speelbaar in stereoscopisch 3D, maar hiervoor is wel een 3D-televisie nodig.

Review
Score: 10