De PS Vita is nog niet eens te koop in Noord-Amerika en Europa, of er is al nieuws over een eventueel ‘Slim’-model van de handheld. Website CVG had een interview met de ontwerper van de PS Vita, waarin hij vertelde dat er in eerste in stantie al een ‘dunner’ model was. Dit dunnere model was echter alleen nog maar actief op de tekentafel, de engineers hebben het namelijk ‘dikker’ gemaakt door er zoveel features in te stoppen.

“Speaking not only about the PS Vita, we always have a battle between engineers and designers. The original design of the PS Vita, for example, was very much thinner than the current retail product,” he said. “From a designer’s point of view, thinner is better-looking, but the engineers wanted to put all the features in.

Ook vertelt de ontwerper dat de PS Vita in de toekomst zomaar eens een dunnere versie kan gaan ontvangen. Het is alleen aan de engineers om dit voor elkaar te kunnen krijgen.  De ontwerper is zelf niet helemaal tevreden met de plaatsing van de knoppen en analoge sticks, maar dat is meer vanuit de ooghoek van een vormgever.

“Maybe it will become thinner in the future, but the engineers would have to come up with a means to do that. The main effort for me was to make this product happen. The buttons and analogue sticks were perhaps not in the best position from a design point of view, but we felt they were the best solution from a publisher’s point of view.

Daarnaast wilde de ontwerper in eerste instantie metaal gebruiken in plaats van plastic voor het omhulsel. Alhoewel de PS Vita niet goedkoop aanvoelt, geef ik zelf wel de voorkeur aan het gebruik van geborsteld staal of aluminum. Dit was alleen volgens hem niet mogelijk vanwege het gebruik van antennes in de body.

“As a designer, I wanted to use metal rather than plastic,” he added, “but because there are a lot of antennae in the body, we couldn’t use metal.”

Wanneer er een Slim-model komt weten we natuurlijk niet, maar waarschijnlijk zal dit halverwege de PS Vita’s levensduur zijn.