Assassin’s Creed III laat al lang op zich wachten en Ubisoft heeft momenteel weinig tot niets losgelaten over het onvermijdelijke nieuwe deel in de serie. Na de spinoffs Brotherhood en Revelations zijn we nu wel klaar voor een compleet nieuwe setting en het lijkt erop dat we die ook zeker gaan krijgen.

Het laatste gerucht gaat namelijk dat Assassin’s Creed III zich zal afspelen tijdens de Amerikaanse revolutie. Dit gerucht is zeker gefundeerd door meerdere verwijzingen in eerder Assassin’s Creed games naar steden als New York, evenals een survey van Ubisoft zelf die vroeg naar waar wij heen zouden willen tijdens het ‘derde’ deel in de serie. Eén van de opties luidde als volgt:

“The confrontation between British colonists and native Americans during The American Revolution.”

De bovenstaande concept art van GameFront toont een beetje de setting aan die we in zo’n soort game zouden kunnen verwachten en mij bevalt het wel. De game zou in dit geval nog steeds een hoop vertrouwen op de assassin skills van de protagonist en toch zouden we weer een stukje dichterbij de moderne tijd komen. Wat het gaat worden zullen we snel genoeg achter komen, het gerucht gaat namelijk verder door een datum te noemen voor een aankondiging: 31 maart!