Volgende maand zal de langverwachte PS3-exclusive Twisted Metal eindelijk uitkomen in Europa. De game is twee keer uitgesteld, maar heeft sinds deze week dan eindelijk een definitieve Europese releasedatum gekregen. In Amerika komt de game volgende week al uit op Valentijnsdag. Met de release van een belangrijke titel voor Sony voor de deur krijgen we verontrustend nieuws uit de hoek van de ontwikkelaar van Twisted Metal, Eat, Sleep, Play.

Eén van de belangrijkste en grootste namen die bij Eat, Sleep, Play werkt is zonder twijfel David Jaffe. De man is verantwoordelijk voor de originele Twisted Metal games en voor de eerste twee God of War titels.

Het is daarom erg jammer om te horen dat Jaffe heeft besloten Eat, Sleep, Play te verlaten. Hij neemt zelf ontslag bij zijn eigen studio. Jaffe verklaart op zijn Twitter waarom hij weg is gegaan. Vooral de afstand tussen Jaffe’s thuis en zijn studio lijkt de hoofdreden te zijn voor zijn vertrek. Games worden volgens hem te groot om op lange afstand mee te blijven ontwikkelen. Wat dit betekent voor de toekomst van Twisted Metal is niet duidelijk.

But if I may clear this up: I was not laid off. I co-own the company. There were a few lay offs and they were very painful to do for all involved. I’m leaving because- again- games are just getting2big to direct from 300 miles away&I miss the day2day of working direct w/team.