De PS3 heeft al flink wat nieuwe Sony IP’s groot gemaakt en bij nieuwe IP’s horen natuurlijk vaak ook hun mascottes. Een klein bruin mannetje gemaakt door Media Molecule is ondertussen bekend in de gehele game industrie en staat voor de creativiteit die PS3 gamers in zich hebben. We hebben het natuurlijk over Sackboy uit de LittleBigPlanet games.

Het lijkt erop dat Media Molecule druk bezig is met een nieuwe game binnen de LBP wereld. Op de uitgevers bijeenkomst PlayStation Destination is er kennelijk een geheel nieuwe game aangekondigd in de trend van LBP. De nieuwe game zou LittleBigPlanet Karting gaan heten en zal, zoals de naam al doet vermoeden, een kartgame worden in Mario Kart stijl.

Waar het eerst nog alleen ging om een onschuldige Twitter post van een Canadese retailer is er nu zelfs een promotie banner naar buiten gelekt van de game. Ook de bedenker van Bioshock liet in een tweet weten dat Sackboy in ieder geval iets unieks heeft gedaan op de PlayStation Destination. Hoe betrouwbaar dit allemaal is valt te betwisten. Dit brengt namelijk wel wat vragen in ons op. Waarom zou Sony een kartgame maken als ze ModNation Racers al hebben? En daarbij komt dat je in LBP2 ook al kartgames zou kunnen maken als je dat wilt. Wij houden jullie op de hoogte van dit merkwaardige gerucht.