http://playsense.nl/images/file/img_4f393a94e6b6b.jpg

Je zal het op PSX-Sense al een paar keer gelezen hebben, de 3G-versie van de PS Vita is zo goed als overbodig. Nu kan ik niet zomaar iets roepen zonder aan te tonen dat dit ook daadwerkelijk zo is, dus bij deze.

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je jouw iPhone kunt gebruiken als modem voor je PS Vita. Op deze manier kun je straks overal online met je PS Vita, zonder extra internetverbinding.

Natuurlijk ga ik er wel vanuit dat je al een iPhone hebt met internetverbinding bij welke telefoonprovider dan ook, maar dat lijkt me logisch.

Benodigdheden

  • iPhone 3GS, iPhone 4 of iPhone 4S met 3G-verbinding
  • iOS 5 of hoger
  • PS Vita
  • Klein beetje technische kennis

Je iPhone klaarmaken voor hotspot-gebruik

Allereerst is het van belang dat de iPhone klaar is om gebruikt te worden als persoonlijke hotspot. Om te checken of jouw iPhone al klaar voor gebruik is ga je naar ‘Instellingen’ en kijk je of je de optie ‘Persoonlijke hotspot‘ zichtbaar is. Wanneer dit niet zo is lees dan de stappen hieronder, zie je deze optie wel ga dan naar het kopje ‘Persoonlijke hotspot inschakelen’.

Als je deze alinea leest zie je de optie ‘Persoonlijke hotspot‘ niet verschijnen op je iPhone. Dit is veelvoorkomend probleem en het kan zijn dat je iPhone ooit eens hersteld is of een software-update heeft gehad waardoor de netwerkinstellingen verouderd zijn. Daardoor gaan we enkele instellingen resetten, hou er rekenschap mee dat je jouw WiFi-wachtwoord wel bij de hand hebt, dit is namelijk het enige wat verloren gaat. Je gegevens en dergelijke blijven allemaal op je iPhone maar als je het toch niet safe vindt, kun je altijd een reserve kopie maken met iTunes.

Ga naar ‘Instellingen‘ vervolgens naar ‘Algemeen‘, dan naar ‘Stel opnieuw in‘ en kies voor ‘Herstel netwerkinstellingen‘. Vervolgens navigeer met je iPhone binnen de app ‘Instellingen‘ naar ‘Netwerk‘, schakel hier ‘3G‘ uit, ‘Mobiele data‘ uit en zet beide vervolgens weer aan.

Herstart nu je iPhone en open na het opstarten weer de ‘Instellingen‘, als het goed is zie je hier nu ‘Persoonlijke hotspot‘ tussen staan.

http://playsense.nl/images/file/img_4f39368d4a179.jpg

Persoonlijke hotspot inschakelen

Als het goed is zie je nu bovenaan bij ‘Instellingen‘ hetzelfde als mij, namelijk de optie voor Persoonlijke Hotspot. Navigeer naar deze optie en je ziet het onderstaande scherm. Kies voor een WiFi-toegang wachtwoord, in mijn geval is dit “psxsense”, dit wachtwoord vul je straks op je PS Vita in. Zet nu de switch aan bij ‘Persoonlijke hotspot‘ en er wordt je gevraagd hoe je deze optie wilt inschakelen. Kies bij deze pop-up voor ‘Schakel WiFi en Bluetooth in‘.

De naam van je toegangspunt staat onder je ‘Persoonlijke Hotspot‘-switch, in mijn geval is dit ‘iPhone van Roy‘. Nu je dit gedaan hebt ben je klaar om de PS Vita klaar te gaan maken.

De PS Vita met je iPhone verbinden

Onze ‘Persoonlijke Hotspot’ staat nu aan en is klaar voor gebruik, nu komt dus het gedeelte met de PS Vita. Hiervoor gaan we op de PS Vita ook naar ‘Instellingen‘ toe en hier selecteren we vervolgens het menu ‘Netwerk‘ en dan ‘Wi-Fi-instellingen‘. Onderaan zie je alle toegangspunten, kies nu voor je iPhone’s toegangspunt. Vervolgens voer je het wachtwoord in, wat in mijn geval “psxsense” was. Laat je PS Vita nu verbinden met je ‘Persoonlijke Hotspot’ van je iPhone en klaar is kees.

Dat was het!

Zoals je ziet is het proces redelijk simpel en als je eenmaal alles klaar hebt gestoomd voor gebruik kan een kind de was doen. Het is nu slechts een kwestie van een ‘switch’ omzetten op je iPhone. Vergeet dus de aanschaf van een PS Vita 3G als je al een iPhone met internetverbinding hebt. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.