Sony gaat flink tekeer met de PS Vita en het lijkt erop alsof het bedrijf echt alles weer in het voordeel van de eindgebruiker gaat doen. Met de PlayStation 3 heeft Sony in het verleden een beetje eigenwijs lopen doen door sommige functies niet vroegtijdig te introduceren. Zo missen we op de PS3 nog altijd cross-game chat en heeft het destijds lang geduurd tot we in-game XMB kregen. Cross-game chat komt zelfs nooit op de PS3, puur omdat de console te weinig geheugen heeft. De PS3 ging dan ook qua functies zeer langzaam vooruit en het duurde allemaal maar maanden en talloze firmware updates later om iets nieuws te introduceren.

Met de PS Vita lijkt men hiervan geleerd te hebben en ze hebben dan ook een flink aantal goede ideeën geïmplementeerd bij dit platform. Zo kent de PS Vita geweldige sociale functies, cross-game chat en een zeer snel OS; gewoon letterlijk alles waar je ooit over hebt durven dromen bij een PlayStation-product.

Vandaag komt Sony weer met een letterlijk geweldig idee, tenminste dat vind ik, je krijgt namelijk als je een PS3-game koopt ook een PS Vita-versie. Nu geldt dit niet voor alle games, reden hiervoor lijkt me duidelijk, maar waarvoor het wel geldt is natuurlijk mooi meegenomen. Sony hoeft dit immers niet te doen en kan je zonder pardon geld vragen voor zowel een PS3-versie als een PS Vita-versie; maar besluit dit niet te doen.

Het geldt overigens niet alleen voor games, maar ook voor bijvoorbeeld downloadbare content. Stel jij koop personages voor de game Ultimate Marvel vs. Capcom 3, dan kun je die ook gebruiken in de PS Vita-versie van de game. Geweldig toch?

De games waarbij je zowel een PS3-versie als PS Vita-versie krijgt voor dezelfde prijs zijn onder andere MotorStorm RC, Hustle Kings en Top Darts. Cross-platform downloadable content geldt voor Ultimate Marvel vs. Capcom 3 en WipEout 2048.

Nu is het de beurt aan Sony om veel te gaan doen met deze functionaliteit en dit niet alleen te doen tijdens de launch van de PS Vita. Ik ben benieuwd naar meer games die dit gaan ondersteunen, want het idee erachter is echt ontzettend tof.