PSX-Sense - PS3, PS4 en PS Vita Community
Opinie: Call of Duty moet nodig gaan veranderen

Opinie: Call of Duty moet nodig gaan veranderen

Door op februari 17, 2012 om 15:03 - 1.374 keer bekeken

Opinie: Call of Duty moet nodig gaan veranderen ps3 nieuws column

In november 2011 heb ik een review online geplaatst van Call of Duty: Modern Warfare 3, eentje die zeer uiteenlopend ontvangen werd door de PSX-Sense lezers. Met ruim 180 reacties en ~3500 views is het wel redelijk normaal om te concluderen dat de review een hoop los heeft gemaakt. De reacties op de review waren alleen destijds niet allemaal positief en veel mensen vonden het ‘belachelijk’ dat ik de game maar een 7.5 heb gegeven. We zijn nu alleen flink een aantal maanden verder en de reacties op MW3-artikelen op PSX-Sense kennen nu een hele andere toon. Als je vaak PSX-Sense bezoekt en de reacties leest weet je vast wel dat veel mensen hier redelijk kritisch zijn geworden richting de CoD-franchise.

Deze kritiek komt niet geheel onterecht en is voornamelijk gericht op het laatste deel in de serie; Modern Warfare 3. Deze game is door mijn ogen nog steeds een plakboek vol gekopieerde elementen uit vorige CoD-games. Het is geen nieuwe Call of Duty, het is een verzameling van alle Call of Duty’s bij elkaar samengesmolten in één game. Om het alleen als een ‘nieuwe’ game te laten lijken krijg je enkele nieuwe maps, die op hun beurt weer een plakboek zijn van oudere maps. Ook krijg je nog wat nieuwe gamemodi en hetzelfde level-systeem alleen dan in een ander jasje. Het resultaat is dat je dezelfde gameplay hebt als in al die voorgaande delen, games die je al honderden uren hebt gespeeld. Hoe je het ook wendt of keert, als je iets al zo vaak hebt gespeeld dan ben je er op den duur kotsmisselijk van. Dit geldt niet alleen voor Call of Duty maar ook voor andere zaken zoals voedsel, films, achtbanen en weet ik veel wat voor gekheid nog meer.

Daarbij komt ook nog eens het hele gebeuren met Call of Duty: Elite, wat een ontzettend vreselijke service is dit. Het werkte op dag één al voor geen meter en het is nog steeds grote bagger. Merendeel aan mensen die Elite Premium hebben gekocht voelen zich enorm genaaid, niet alleen omdat de service bijna niets toevoegt, maar om de manier waarop downloadable content wordt verspreid. Er is aan het begin bij de introductie belooft dat je elke maand nieuwe content zou krijgen, het hele jaar door. Hierdoor hebben veel mensen besloten een Hardened Edition aan te schaffen voor een slordige 50 euro meer dan de gewone editie. Het is nu alleen eind februari 2012, de game is al uit vanaf begin november 2011 en er is nergens downloadbare content te bekennen. Ja, het is er wel, maar dan alleen voor de Xbox 360.

Opinie: Call of Duty moet nodig gaan veranderen ps3 nieuws column

Elite Premium leden op de PS3 krijgen al hun downloadbare content pas nadat Xbox 360-gebruikers er een maand mee hebben kunnen spelen. Je kunt het dus het beste zien alsof wij PS3-gamers de dump zijn voor content waar Xbox 360-gebruikers eigenlijk alweer zat van zijn. Het erge is ook nog wel dat de PS3-spelers met Premium Elite net zoveel betaalt hebben als de Xbox 360-spelers, maar wel een slechtere service krijgen. Dat is in weze toch gewoon echt compleet belachelijk?

Voordat je gaat denken dat ik het leuk vind om tegen Call of Duty aan te schoppen; ik was een enorme fan van de franchise. Ik heb wellicht meer uren in Call of Duty 2 gestoken dan dat ik ooit aan PSX-Sense gewerkt heb en ik prijs nog altijd Call of Duty 4: Modern Warfare als de beste first-person-shooter ooit gemaakt. Call of Duty is een franchise waar ik echt ontzettend veel plezier aan gehad heb en het is dan ook jammer om te zien wat er van terecht is gekomen. Call of Duty heeft bij mij nu het imago van een uitgemolken franchise met telkens maar weer zelf herhalende gameplay onder een populaire naam.

Wie hier uiteindelijk verantwoordelijk voor is, Activision of de ontwikkelaars achter de game, dat is iets wat we onmogelijk kunnen weten. Die innoverende shooter die je alleen uren vast wist te houden, die is voor mij al sinds Black Ops verdwenen. Ik ben helemaal klaar met Call of Duty en het is dat ik ze gratis krijg, maar een CoD-game kopen zou je mij niet meer zien doen. Er moet al een hele hoop gebeuren wil Activision mij weer overtuigen om die game vrijwillig op te pakken, en eerlijk gezegd zie ik dat niet gebeuren.

Ik heb geen idee waar de nieuwe Call of Duty van 2012 zich straks gaat afspelen of wat voor gameplay het met zich mee gaat brengen, maar ik gok dat het gewoon een Black Ops-kopie gaat worden. Modern Warfare 3 kopieerde voornamelijk elementen uit MW1 en MW2 en dit verwacht ik straks met Black Ops voor CoD 2012. Natuurlijk weet ik dit niet zeker maar het zou me echt niets verbazen en dat vind ik jammer. Ik wil namelijk gewoon weer dat Activision en Treyarch… of Sledgehammer (voorheen bekend als Infinity Ward), rondom de tafel zijn gaan zitten en hebben gezegd, “hoe nu verder”.

Opinie: Call of Duty moet nodig gaan veranderen ps3 nieuws column

Ten eerste is die game nodig toe aan een nieuwe engine, de huidige engine is echt zo ontzettend verouderd. Dit gaat niet alleen over graphics, maar ook om al die glitches. De glitches van Call of Duty zijn al sinds het tweede deel aan de gang en het zijn telkens de oude bekende glitches die in elk nieuwe deel naar voren komen. Onder de map, boven de map, wapens die uit je handen verdwijnen, door textures heen schuren met je personage… het blijft hetzelfde met elke CoD-game.

Er valt ook nog eens zoveel toe te voegen aan Call of Duty, laat ze bijvoorbeeld eens gaan kijken naar een cover-systeem. Hoe vet zou het zijn als we straks met Call of Duty kunnen schuilen en met geweren over de rotsblokken kunnen schieten, het is maar een voorbeeld. Dat hele level-systeem moet ook op de schop, dit was in Modern Warfare 3 echt dramatisch. Dat hele systeem dat je per wapen kan levelen en dan weer die perk of dit wapenvoordeel; hou het alsjeblieft simpel, julie lijken wel Japanners.

Ook is het nog maar de vraag of Call of Duty, mochten ze op dezelfde weg verder gaan, nog wel een lang leven bekoren is. Modern Warfare 3 heeft een hoop fans teleurgesteld en daar kom je wellicht één of twee keer mee weg, maar dit gaat je niet al te vaak lukken. Er raken immers ook andere games op de markt zoals Battlefield 3 en Medal of Honor en al snoepen die nog niet heel veel weg van CoD’s marktaandeel, er wordt wel geknaagd.

Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Gepubliceerd op 18 mei, 2014 om 17:00
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Gepubliceerd op 26 apr, 2013 om 08:08
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Gepubliceerd op 2 okt, 2012 om 15:22
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3
Gepubliceerd op 13 sep, 2012 om 14:47
  1. Larssonio crew Redacteur Geplaatst op    1050 XP
    avatar

    Helemaal mee eens Roy, heb de MW3 4x gespeeld ofzo en nu ligt hij stof te happen. Laat ze daar maar eens echt wat innovatiefs doen voor hun centen!

  2. Meneermike Geplaatst op    205 XP
    avatar

    dit is het beste stuk dat ik ooit op psx-sense heb gelezen , ik heb veel respect

  3. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @Roy: daar zeg je me even de waarheid, de waarheid, en meer als DE WAARHEID. Eindelijk levert een gaming blog / gaming nieuwssite eens harde kritiek op de CoD franchise. Activision & Co. moeten beseffen dat ze niet gewoon hun consumenten kunnen uitmelken door een uitgemolken oninnovatieve game op de markt te brengen, die ze vervolgens als de nieuwste en beste CoD ooit bestempelen, terwijl de game voor meer dan 60% hetzelfde is als de voorganger.

    Proud to be PSX member. True story. :)

  4. 94.211.207.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    daarom ben ik een batlefield freak, bij battefield is er elke keer vel weer wat anders en bf2 en bf3 is egt een heeel groot verschil

  5. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Jullie hebben gelijk, cod word steeds verkracht maa

  6. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Het blijft wel een verslavend spel weetje, je vraagt je ook steeds af hoe het verhaal verder gaat en je wilt ook met nieuwe wapens en map spelen, maar t is de prijs niet waard

  7. CrazyFunkyStyle Geplaatst op    902 XP
    avatar

    100% mee eens! Mooi geschreven. Na COD4 is het voor mij alleen maar teleurstellingen geweest. Vond ze stuk voor stuk hard tegenvallen. En infinity en activision geloof ik ook niet meer op hun woord.

  8. Zocalox crew Moderator Geplaatst op    499 XP
    avatar

    Het is mijn enige CoD spel en vind hem erg goed. Ik kan hem dan ook niet vergelijken met zijn voorgangers en of hij daar teveel op lijkt.

    Ik speel hem nog wel regelmatig, het is ook mijn enigste shooter.

    Maar ondanks al die negatieve content wordt het spel wel enorm veel gespeeld en heeft het alle verkooprecords verbroken. En ook na de ‘slechte reviews’ worden ze nog met duizenden verkocht.

    Ik ben geen fanatieke speler als het gaat om shooters en heb weinig materiaal om te vergelijken dus zal er wel helemaal naast zitten :)

  9. Emile Geplaatst op    267 XP
    avatar

    +1

  10. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Mee eens, niet te begrijpen waarom er zoveel mensen elk jaar weer in trappen. De meeste hebben geeneens oog voor een andere shooter of het wordt met cod vergeleken alsof cod de standaard is. Ben 1 van de weinige van mn vrienden die is overgestapt omdat ik voor het beste spel ga ipv achter de kudde aan te lopen. Er is geen excuus om cod te verdedigen.

  11. xFatalz Geplaatst op    1548 XP
    avatar

    Jammer dat niks nieuws is still the game ownt !

  12. mausi-gangsta Geplaatst op    2906 XP
    avatar

    ik denk dat ik weer aan een geweldige COD toe ben uit de oude COD tijd gewoon lkkr WO 2. maar dan wel MOOIE GRFX!

  13. iRobbert- Geplaatst op    4615 XP
    avatar

    Mooie opinie!

    Ben trots en niet boos over hoe je tekeer gaat over Call of Duty, ben juist blij dat je het op een beleefde, Sense-achtige manier weergeeft.

    “De reacties op de review waren alleen destijds niet allemaal positief en veel mensen vonden het ‘belachelijk’ dat ik de game maar een 7.5 heb gegeven. We zijn nu alleen flink een aantal maanden verder en de reacties op MW3-artikelen op PSX-Sense kennen nu een hele andere toon.”

    Ik Battlefield hater geeft jullie Battlefielder’s na 8 jaar gelijk.

  14. bliksum Geplaatst op    378 XP
    avatar

    gelukkig heb ik de goedkopere gekocht! dit jaar geen COD maar Medal of Honor

  15. 77.160.119.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    ik wil weer ww2, da modern warfare hebben we wel gehad & ja cod heeft vernieuwing nodig, maar kunje van veel games zeggen, zoiezo met fifa, en battlefield heeft dan wel een nieuwe engine, maar is precies hetzelfde als andere delen

  16. Klart Geplaatst op    375 XP
    avatar

    Akkoord.

  17. lilrobbie22 Geplaatst op    1443 XP
    avatar

    Ik ben een van de weingige hier die nog mw3 speelt naar dat komt ook doordat ik voorheen alleen maar een beetje world at war heb gedaan en black ops maar daarom is mw3 ook leuk voor mij omdat het totaal anders is dan black ops (nja totaal anders..) Maar stel er komt nu een BO2 of MW3 die bijna precies hetzelfde is als bo en mw3 dan koop ik heb natuurlijk ook niet! Hoop dat activision er iets aan gaat doen!

  18. Sixstar6 Geplaatst op    2517 XP
    avatar

    ik heb alleen de game uit gespeelt en daarna 8 min online gespeelt is gewoon 1 word MTFU GAME ow 2 worden..

  19. 83.81.0..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ik ben volledig met het artikel eens.
    Onderdeel waar ik mij vooral aan erger is dat ps3 gebruikers evenveel hebben betaald voor ELITE en uiteindelijk een maand later moeten wachten voor DLC’s. Het is nooit bij de launch aangegeven dat xbox eerder de dlc’s ter beschikking kreeg. Achja Activision geeft er geen sh*t om, de game wordt toch overdreven veel verkocht.

    Gr.
    SdLX

  20. iRobbert- Geplaatst op    4615 XP
    avatar

    @lilrobbie22: Je bent niet 1 van de weinigen vriend ;)

  21. 83.160.68..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    MW3 had al vervanging moeten geven, en ga is kijken naar BLOPS 2 of w/e die gaat gewoon weer dit oude engine gebruiken. :|

  22. 83.160.68..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @77.160.119.xxx: Nee, een heel nieuw engine gooit heel veel nieuwe dingen een game in but ok.

  23. ramon284 Geplaatst op    162 XP
    avatar

    Je hebt gelijk met die engine. Wat mij nog het meest ergert is headglitching, dat je achter een muurtje zit en er net met je geweer overheen kan schieten. Je halve lichaam hoort zichtbaar te zijn, maar je ziet alleen maar de bovenste helft van je hoofd, zo ontzettend slecht.

  24. De Zak Aardappelen Geplaatst op    2268 XP
    avatar

    Geen goeie Black Ops 2 is klaar met CoD ;)

  25. Thijs Geplaatst op    891 XP
    avatar

    @77.160.119.xxx: Ik heb BF2 een beetje gespeeld en BFBC2 ook een tijdje, BF3 is veel beter dan BF2 en vergelijken met BFBC2 heeft BF3 heel veel verbeteringen.

  26. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    Voor die paar mensen die hun kwijt zijn geraakt zijn er honderden voor in de plaats gekomen en ik geef ze geen ongelijk die game is en blijft vett!
    Wil je iets anders dan speel je geen call of duty pak je maar een andere game op daarvoor is er genoeg verschil in de games en maar goed ook!
    Wat ik wel grappig vind is al die mensen die gaan lopen zeiken alsof die game voor jou gemaakt werd (?) A. Wil je miljoenen tevreden houden of B. maar een handvol mensen die altijd wel wat te klagen hebben? Dan lijkt mij die antwoordt wel duidelijk.

    Er is genoeg wat nog niet optimaal is en waarschijnlijk ook nooit zal worden maar dat weerhoud de game er niet van om nog steeds een van de beste shooters van deze tijd te zijn waarom ? snelle gameplay graphics zijn goed genoeg voor een game zijnde. Het is net of C.o.d jullie mensen iets verkeerd heeft aan gedaan hun brachten een game uit en het is aan jullie om het leuk te vinden of juist niet en meer niet XD.

    Wat De Elite functie betreft geef ik jullie helemaal gelijk in dat had anders gemogen. Alleen de game zelf is geen MW 2 dus ik en de rest zijn er wel tevreden mee. Als alles echt het zelfde was zoals in mw2 dan kon ik het begrijpen wat jullie zeggen maar dat is niet het geval.

    77.160.119.xxx zegt het wel goed “zoiezo met fifa, en battlefield heeft dan wel een nieuwe engine, maar is precies hetzelfde als andere delen”
    Het is alleen cod bashen tegenwoordig misschien wel nodig om alles correct te laten lopen binnen de game maar om alles volledig om te gooien naar iets anders nee dat hoeft toch ook alweer niet daar heb je andere games voor.

    En volgens mij werd er gezegt dat dit de laaste Modern Warfare is dus skip deze en zie wat hierna gaat komen.

  27. 217.121.195..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ik vind het wel een leuk spel!!

  28. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist: Helaas is het nu iets anders: miljoenen mensen zijn tevreden met MW3 en miljoenen mensen zijn weg gelopen van MW3. Ongeveer 4 miljoen zijn overgestapt naar BF3 en ongeveer 2 miljoen mensen hebben MW3 laten liggen omdat de game zuigt volgens hun. Althans, dit kan ik concluderen uit enkele polls die zijn gehouden. Dus heeft MW3 ongeveer 6 miljoen potentiële gamers / consumenten verloren. Toch word MW3 nog door ongeveer 15 miljoen gamers gespeeld.

  29. ddvos Geplaatst op    1912 XP
    avatar

    cod is inderdaad heel er veranderd sinds mw3 heb ik ook niet meer echt het idee dat cod aan het spelen zo als ik gewend was bij cod4 en mw2. Ik denk dat de nieuwe cod heel hard onderuit gaat of Heel vet zal worden als ze het eens goed onder handen nemen

  30. thom430 Geplaatst op    847 XP
    avatar

    Er mogen inderdaad wel wat dingen veranderen.
    Geen kansloze shock-to-shock momenten, dit is gewoon een achterlijke manier om de publiciteit op te zoeken.
    Een skill-based dedicated server systeem dat gebaseerd op een minimum verhouding KDR en WLR spelers toelaat is ook een must.
    Natuurlijk is er de open deur om in te trappen, de engine. De singleplayer mag wel meer op CoD4 gaan lijken, gewoon twee gescheiden verhalen die samenkomen, met beiden een apart thema, niet het huidige idee waarbij de developers een lijstje met steden afwerken en het verhaal matig wereldreisje maakt.

  31. thibaut peeters Geplaatst op    636 XP
    avatar

    @Larssonio: ik heb MW3 gekocht en heb er nog geen 2 uur op gespeeld ….. :S en hij zal nog effe mogen wachten tot ik mijn andere spelletjes beu ben. En met de ssx die er staat aan te komen zal hij nog wel wat langer mogen w8en vooraleer ik er echt op ga spelen. zal er wss wel eens af en toe tussendoor op spelen maar dan gewoon om wat af te wisselen :)

  32. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    Ik denk dat cod haar fans heeft gemaakt met de snelle en goeie gameplay zolang geen een game dat kan toppe blijft MW Baas boven al die games :-)

    @ PattyS3
    Dat kan wel kloppen ja volgens mij staan de statistieke van de nieuwelingen er niet bij die nieuw met de serie zijn.

  33. HybrisM3 Geplaatst op    340 XP
    avatar

    True. Ik vind het jammer, ik heb de franchise jaren met veel plezier gespeeld maar na BO heb ik ook besloten om te stoppen totdat er werkelijk vernieuwing optreedt. Als er zulke grote bedragen mee zijn gemoeid geloof ik heilig dat ze echt wel weer een (fatsoenlijke) mijlpaal shooter kunnen neerzetten. Ik wacht geduldig af (en niet op BO 2).
    Verder een hele goed opgebouwde opinie. Bedankt.

  34. BlackBox Geplaatst op    15 XP
    avatar

    @BlackFist: groot gelijk. ik zeg het ik speel veel fps call of duty is en blijft het meeste soepele fps spel van de huidige next gen console.battelfield zit niet in mijn collectie niets tegen die mensen heb vrienden die het wel spelen maar mijn ding is het niet. battelfield ziet er mooi uit maar het speelt gewoon niet goed. en Black ops was in mijn ogen een top game ben benieuwd naar de volgende van TREYARCH

  35. klapper Geplaatst op    643 XP
    avatar

    was er maar een manier om je geld terug te krijgen, k voel me zo hard in me kont genaaid met die kut mw3 en elite!!
    110 euro weg gedonderd!
    bij de volgende call of duty ga ik eerst recensies lezen voor het kopen dat heb ik nu wel geleerd :p

  36. BlackBox Geplaatst op    15 XP
    avatar

    @klapper: nooit te oud om te leren. 1 ding snap ik niet van de klagers JE WEET TOCH WAT JE KOOPT. voor de mensen die 110 euro geven voor een spel waar ze nu over aant klagen zijn omdat het hetzelfde is. wat had je vewacht,dat ge nu met een fiets kon rijden ofwa. KOMAAN KEREL da snapt toch geen mens. ps CALL of DUTY best fps spel op de next gen. wie gaat eindelijk de strijd aan, afwachten binnenkort op Playstation 4

  37. cemie38 Geplaatst op    286 XP
    avatar

    ik wil eigenlijk dat er geen nieuwe cod meer komt tot de nieuwe consoles want ik heb geen zin meer om elk jaar 60 euro te betalen

  38. klapper Geplaatst op    643 XP
    avatar

    @BlackBox:
    nou ja ik speel al call of duty sinds cod 2 en elke call of duty vond ik steeds beter als het vorige deel. dus wat mij betreft zat er wel een steigende lijn in, dus ik dacht eigg wel dat mw3 beter zou zin als mw2 en black ops, maar helaas…

  39. Jameshond Geplaatst op    19 XP
    avatar

    Goed verhaal Roy, helemaal mee eens. Overigens vind ik dat meer games niet echt vernieuwend zijn.

  40. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist: Wat bedoel je?

    @BlackBox: Jij bent naïef. En een kind. :)

  41. BlackBox Geplaatst op    15 XP
    avatar

    @PattyS3:ha,was ik nog maar een kind Pattsy

  42. 31.161.68..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @Zocalox: iedereen die cod voor het eerst haalt word verlieft op de game, het zijn de langdurige spelers die een beetje pissed van worden. maar meeste “newbies” vinden cod geweldig

  43. iRobbert- Geplaatst op    4615 XP
    avatar

    @31.161.68..xxx: Maar gaat het alleen om de newbies dan? CoD leeft van de Die-Hards, en niet van de newb’s?

  44. 83.80.247.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @BlackBox: bf3 speelt gewoon niet goed???? heb je er wel eens in verdiept? bf3 speelt als een malle hoor, neem ff de tijd om te wennen het is anders ja… en eerlijk gezegd ook beter dan de gemiddelde fps tegenwoordig

    ps. geen fanboy, probeer altijd alle fps uit en is mijn mening, maar wel 1 uit SPEELERVARING

  45. 77.165.47.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Hier ben ik gewoon 100000% mee eens
    Dit is het beste stukje dat ik ooit op dese site gelezen heb
    Roy dankjewel man
    Alsof je alles dt in mn hoofd zat heb gekopierd en het hebt geplakt op de site
    RoyRules!!!

  46. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @iRobbert-: Ik heb ook langdurig CoD gespeeld maar ben geen Die-Hard CoD gamer en ben ook pissed van CoD geworden.. ;)

  47. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackBox: Je sprak in je reactie op klapper als een kiddo dus dacht ik; je bent een kiddo. xD Want je maakt allemaal opmerkingen zoals je weet wat je koopt enzo. Nee dat wist je niet, omdat mensen er nu pas met CoD elite enzo achter komen dat ze op de PS3 keihard genakt worden. En ze beginnen nu ook te zien dat MW3 echt veel te veel op MW2 lijkt, waardoor ze zich nog harder genakt voelen. :)

    En dan zeg je dat CoD het beste fps spel zal worden op de next gen. Nou, zal ik jou eens een geheimpje verklappen? Als CoD op de manier doorgaat zoals met MW3 dan is CoD “dood” over een aantal jaar. ;)

  48. 77.249.141.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ben het helemaal eens met dit artikel

    Hoe slecht het spel dan ook eigenlijk is
    speel ik het wel maar dat komt ook doordat veel vrienden van me dit spel spelen speel het dus meer voor de gezelligheid

  49. el scapino Geplaatst op    161 XP
    avatar

    nou je kan alles zeggen maar ik vond black ops erg vet en ik ben mischien een beginnende cod met alleen mw2 black ops mw3 maar black ops vind ik de beste
    en ik hoop ook wel dat hetniet een uitgemolke shit word
    maar dan komt er een nieuwe mode in de cod serie en dan word er niets mee gedaan omdat toch alleen iedereeen de oude vertrouwde gameplay modes willen doen
    omdat dat vertrouwd is en iedereen doet het
    we moeten ook openstaan voor dat en niet de hele tijd zeggen oh we zien niet variatie in de cod games ik vond de wapens levelen erh leuk weer wat nieuws
    bij black ops vind ik het leuk om me plaatje te maken
    en kan niet wachte tot ik me goude skins kan krijgen op me wapen bij black ops
    en jah je kan zeggen dat doet niks meer aan de gameplay
    maar ze doen wel wat
    bij fifa hoor je ook niet het gezeur van oh goh dit is uitmelken als je een game goed heb iedereen speelt het waarom zxou je dan zeggen nou black ops is goed whoppah alles van tafel we gaan eeen hele nieuwe game maken met andere modes met nieuwere dingen
    nee je bent gek als je dat doet
    en de fans blijfen het kopen
    zo denk ik erover

  50. iRobbert- Geplaatst op    4615 XP
    avatar

    @PattyS3: That’s right. Maar tussen newb’s die dit spel net voor het eerst spelen, en meerdere delen gamers zit wel “A BIG DIFFERENCE!”

  51. 77.250.170..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    heb veel slechte reacties gehoord over MW3 , en daar had ik ook op zitten wachten voordat ik zou besluiten hem te kopen . ben blij dat ik bij Battlefield3 ben gebleven .

  52. 77.250.223..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Helemaal mee eens!! Ik heb mw3 slechts een paar keer gespeeld en ik voel mij berooft. activision casht iedere cod weer miljoenen maar dat investeren ze niet in ontwikkeling en creativiteit. Ik heb ze alle “2” en speel nu toch liever bf. Zonde van de franchise.

  53. 84.197.243..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @BlackBox: +1 een black ops fanatic

  54. Leeuw109 Geplaatst op    73 XP
    avatar

    ik ben het helemaal mee eens, als dit nou je eerste cod is dan kan je het wel een goed spel vinden. Maar ik heb alle cod gespeeld en er is sinds cod 4 niet veel meer verandert in de gameplay, het ziet er alleen iets beter uit en meer wapens. De single player is dan wel weer goed. En ik vind ook dat er meerdere spellen zijn die niet vernieuwend zijn, of ze falen wanneer ze iets nieuws proberen.

  55. 84.84.110..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    De nieuwe cod wordt weer lekker 2e wereldoorlog!

    Ik denk trouwens dat de volgende cod nog ongelofelijk veel verkocht gaat worden, ondanks alle kritiek van iedereen.

  56. iRobbert- Geplaatst op    4615 XP
    avatar

    @84.84.110..xxx: Daar zal niemand aan twijfelen!

  57. 85.90.84..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    100% mee eens, sinds black ops speel ik amper nog COD. Ik speel nu voornamelijk world at war, een van mn all-time favoriete games. ik heb zelf een xbox maar alles wat hier instaat is waar. Call of duty is een grote teleurstelling geworden voor de echte fans die er al vanaf het begin bij zijn. Als ik denk aan een paar jaar geleden toen iedereen nog cod 4 en 5 speelde denk ik: wat is er in hemelsnaam fout gegaan? ik heb mw3 maar een paar keer gespeeld en het ligt nu al een paar maanden onderaan mn stapel games. Ik ben ziek van de graaierige houding van de makers die te lui zijn om op zn minst een nieuwe engine te maken. CoD is echt een zielig spel geworden voor zeven jarige fanboys. Ik heb mw3 gekocht, de modern warfare reeks is hopelijk afgerond dus ik hoef geen nieuwe mw meer te kopen. maar wat had mw3 een vreselijke campaign zeg, zonde van het originele verhaal, wat de meeste hedendaagse spelers niet eens kennen.

  58. mickvl Geplaatst op    1055 XP
    avatar

    Ook mee eens. Het is gewoon zo, ik speelde Black Ops en na een tijdje (na alle maps grondig gespeeld te hebben) werd ik het gewoon beu. Toen kwam MW3 en ook dit spel werd na een tijdje weggelegd en niet meer gespeeld. De DLC maakt het vaak wel weer goed, maar dan speel je weer even, en weer hetzelfde liedje.

  59. 87.210.67..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ik ben cod ook gewoon beu, ik blijf maar gewoon bij cod4. ik heb black ops en mw3 bij night launch gehaalt omdat ik overtuigt was dat het een goeie game zou zijn, vervolgens voel ik me keihard genaait

  60. madcat Geplaatst op    147 XP
    avatar

    Ik ben het deels eens met dit artikel. Natuurlijk is vernieuwing altijd prettig. Maar zoals in de PU ook stond, waarom is het altijd ‘hip’ om de winnaar met de schuld en alle haat op te zadelen? Is het omdat stiekem Battlefield 3 ietwat tegen is gevallen en deze mensen dit eigenlijk niet kunnen dealen? MW3 verkocht als een beest, maar niemand speelt het hoor, nee hoor :) Bovendien moet je jezelf afvragen waarom er niet zo gebitcht wordt op de fifa serie. Nee die heeft te weinig concurrentie dus die is heilig. En teveel moet je ook niet wijzigen aan de COD formule. Met MW3 zijn ze al heel ver. Ja, het lijkt op andere CODS, maar het neemt wel het beste en tweaked dit verder tot bijna aan perfectie. Ik vind dat ze dat goed gedaan hebben. Ok, een nieuw engine zou vet zijn, alles nog mooier. Maar een winnende formule..? Daar moet je niet teveel aan veranderen :)

  61. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @madcat:

    “waarom is het altijd ‘hip’ om de winnaar met de schuld en alle haat op te zadelen? Is het omdat stiekem Battlefield 3 ietwat tegen is gevallen en deze mensen dit eigenlijk niet kunnen dealen?”

    Je zegt dus eigenlijk omdat BF3 “stiekem tegen valt” de mensen op MW3 gaan zeiken? Juist, klinkt zeer logisch hoor… Ehum, NOT. :S

    Het is geen MW3 vs BF3. Het is gewoon dat MW3 faalt om zo veel redenen.. BF3 heeft natuurlijk ook wel minpunten, maar MW3 is het toppunt van minpunten.

    En waarom haalt iedereen FIFA er bij? Lol? Ik begrijp het nut daar niet van gezien je in een Shooter héél véél meer kan innoveren als in een voetbalspel. Ik bedoel voetbal is voetbal. Het enige wat je in een voetbalspel vernieuwen kan is de samenstelling van de teams / clubs en de graphics.

    “Maar een winnende formule..? Daar moet je niet teveel aan veranderen”

    Blijkbaar WAS de formule winnend, maar is dat nu niet meer het geval, gezien de mega-load aan kritiek en afhakers. De formule mag wél veranderd worden. Een game draait om de gameplay en alleen de basis van die gameplay moet behouden worden, niet de formule van de game. Dan krijg je namelijk elke keer bijna precies dezelfde game. Kijk naar MW2 en MW3.

  62. 81.82.108.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @PattyS3: battlefield wat wat een grap.
    call of duty de koning van de shooters

  63. 87.212.203..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @PattyS3: Kom op, het blijft opvallend dat BF3 liefhebbers hun voorliefde graag tentoon spreiden als MW3 afgezeken wordt. En oorlog blijft net als voetbal ook oorlog hoor. Wat kun je dan zoveel meer veranderen? Net als Fifa kun je niet veel meer dan graphics oppoetsen, extra statistieken enzovoorts. Ja, je kan in een shooter extra wapens toevoegen. Ik snap de heisa om MW3 niet zo. Ja het is dezelfde engine, maar laten we niet vergeten dat MW3 tov MW2:

    – betere balans heeft
    – meer wapens heeft
    – naast spec ops ook nog een extra survival modus heeft
    – toegankelijker is voor nieuwkomers (door bijvoorbeeld support class)
    – veel meer maps heeft
    Je mag natuurlijk er anders over denken. In mijn ogen is de heisa en kritiek zwaar overdreven en ik zou zeggen besmettelijk en gehyped. Ik vind Fifa ook elke keer dezelfde game. En voetbal is voetbal..geldt ook voor schieten is schieten en oorlog is oorlog. In een voetbal game kun je ook een extra mode verzinnen? Gewoon zombies omver voetballen ofzo, haha :) Nee serieus, als ik zie hoe vol de playlist zijn bij MW3 snap ik niet waar al het gezeur vandaan komt. Ik speel ook COD vanaf deel 2, maar zit inmiddels bij MW3 ook op prestige 6. Het verveelt gewoon niet. Er zijn voldoende verbeteringen en tweaks geweest zodat MW3 niet als een update voelt van MW2. Ik denk eerder dat mensen te gauw verwend worden en zo fanatiek ergens naar uitkijken dat al gauw iets tegen valt. Ik verwachte bij voorbaat al niet veel meer dan hetzelfde maar dan wat beter. En ik kreeg ook niet meer dan verwacht, en dit bevalt mij prima. Je mag je mening hebben, maar ik denk er het mijne van. En als MW3 zo kut is, dan zou het niet zoveel gespeeld worden. Het enige waar ik het wel mee eens ben is dat de engine oud wordt.

  64. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @87.212.203..xxx:

    “oorlog blijft net als voetbal ook oorlog hoor. Wat kun je dan zoveel meer veranderen? Net als Fifa kun je niet veel meer dan graphics oppoetsen, extra statistieken enzovoorts. Ja, je kan in een shooter extra wapens toevoegen.”

    Eehm,
    1: Call of Duty is een Arcade shooter, geen war-simulator. Er kan echt wel geïnnoveerd worden. Kijk naar CoD4: Perks, Killstreaks, enzovoort. Allemaal innovatie.
    2: Ze hebben in MW3 de graphics niet eens opgepoetst (t.o.v. MW2), kan je nagaan hoe triest.

    “Ik snap de heisa om MW3 niet zo. Ja het is dezelfde engine, maar laten we niet vergeten dat MW3 tov MW2:

    – betere balans heeft
    – meer wapens heeft
    – naast spec ops ook nog een extra survival modus heeft
    – toegankelijker is voor nieuwkomers (door bijvoorbeeld support class)
    – veel meer maps heeft”

    Oh wow! 5 nieuwe dingen! Geweldig! Zo mijn 60 Euro waard! NOT. Maar even serieus: het is normaal om te verwachten dat een nieuwe Shooter-game t.o.v. de voorganger TEN MINSTE nieuwe wapens en nieuwe maps heeft. Dat is gewoon een eis waar je standaard van uit gaat. Dus zijn er eigenlijk 3 innovatieve dingen die je opnoemt, waarvan ik het eigenlijk maar met 1 ding eens ben: de Survival mode. Want dat is echt nieuw, de rest valt nog over te twisten gezien het voor de echte CoD gamers zeer irritant is dat de game toegankelijker is voor nieuwkomers. De game is dus Noob-Friendly. Dat zuigt, dat betekend dat je geen enkele skills meer nodig hebt voor CoD, behalve je reactie vermogen. En over die balans, wat is daar precies beter aan? Volgensmij niks gezien ik nog altijd last heb van falende respawns en host mirigrations, etc.

    “als ik zie hoe vol de playlist zijn bij MW3 snap ik niet waar al het gezeur vandaan komt.”

    Ja die playlists zijn vol, 80% kinderen, die weten toch niet beter, haha. Maar om even iets duidelijk te maken: ik ben geen CoD hater. Ik vind alleen dat MW3 faalt. Ik heb namelijk alle CoDs gespeeld sinds CoD2.

    “Er zijn voldoende verbeteringen en tweaks geweest zodat MW3 niet als een update voelt van MW2. Ik denk eerder dat mensen te gauw verwend worden en zo fanatiek ergens naar uitkijken dat al gauw iets tegen valt.”

    Voldoende verbeteringen en tweaks? Als 5 in jouw opzicht voldoende is… Maar je wilt jezelf als je een game koopt toch verwennen? Je wilt een goed spel kopen dat jou amuseert en waaraan je weken / maanden plezier hebt? Je wilt neem ik aan niet een spel kopen waarvan je lage verwachtingen hebt. Of een spel dat je eigenlijk al hebt, maar dan net iets beter. Normaal heb je hoge verwachtingen van een spel dat jou leuk lijkt en wat je wilt hebben. Dat is normaal. Je moet kunnen durven dromen toch? Als iedereen altijd hoge verwachtingen heeft over iets dan worden die verwachtingen uiteindelijk echt wel gerealiseerd.

    “Ik verwachte bij voorbaat al niet veel meer dan hetzelfde maar dan wat beter.”

    Sorry, dan ben je best naïef.. Innovatie is een groot begrip in deze wereld. :)

    “En als MW3 zo kut is, dan zou het niet zoveel gespeeld worden.”

    Tuurlijk wel, er zijn ook heel veel nieuwkomers in de serie omdat CoD door de jaren heen zo enorm gehyped is. Voor nieuwkomers is MW3 echt een top game. En er zijn natuurlijk diehard CoD fanboys, die alle CoDs spelen en gewoon verslaafd zijn aan de gameplay en het hun daarom niet uit maakt dat ze met MW3 eigenlijk bijna precies dezelfde game spelen als met MW2. :)

    Oh en nog om op 1 ding terug te komen:
    “voetbal is voetbal..geldt ook voor schieten is schieten en oorlog is oorlog.”

    Een voetbalspel is geen arcade spel, een voetbalspel is een simulator-game. Shooters zijn dat niet. Shooters zijn Arcade games, gedeeltelijk gebaseerd op realiteit dus. Waar jij het over hebt zijn War-Simulators. Maar CoD is echt geen War-Simulator hoor. Maar mijn punt is dat Arcade games draaien om innovatie en gameplay. CoD4 is hier bijvoorbeeld een enorm goed voorbeeld van. ;) In een Shooter kan echt heel veel geïnnoveerd worden. Denk bijvoorbeeld aan game modi, interactieve elementen, non-statische elementen, engine, dedicated servers, etc.

  65. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    @ Pattys3 Zo dat is nog eens een verslag je spreekt echt vanuit je hart zo te merken.

    Bijna is niet precies het zelfde ;)

    En er zijn natuurlijk diehard CoD fanboys, die alle CoDs spelen en gewoon verslaafd zijn aan de gameplay en het hun daarom niet uit maakt dat ze met MW3 eigenlijk bijna precies dezelfde game spelen als met MW2.

    En bij welk vervolg game kan je dat niet zeggen?

    Je kan idd teveel verwachten en dan teleur gesteld worden wat bij de grotendeels van de afhakers is gebeurt. Dat gebeurt standaard met mensen als hun teveel van iets hebben gehad willen dan iets anders dat wil dus zeggen geen call of duty meer voor hun. Dan ga je toch niet andere mensen aanvallen die de game wel leuk vinden en weten dat er nog geen betere Engine beschikbaar is op Shooter gebied want dat is hem voornamelijk. Als hun ook nog eens die verbinding weten te verbeteren dan kan het helemaal niet meer stuk.

    En begrijp me niet verkeerd ik test bijna alle shooters games uit!

    Als je die game ook een kans hebt gegeven dan weet je ook wel dat er veel meer nieuw is en geen 5 dingetjes hij noemt daar maar wat op er is veel meer nieuws wat niet genoeg is voor sommige mensen :S .

  66. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    @87.212.203..xxx

    In een voetbal game kun je ook een extra mode verzinnen? Gewoon zombies omver voetballen ofzo, haha

    leuk bedacht stuur je tip eens door naar fifa support maybe dat er in de toekomst wel wat mee word gedaan lijkt mij wel lache tenminste :p

  67. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist:

    “Bijna is niet precies het zelfde”

    No Shit… xD

    “En er zijn natuurlijk diehard CoD fanboys, die alle CoDs spelen en gewoon verslaafd zijn aan de gameplay en het hun daarom niet uit maakt dat ze met MW3 eigenlijk bijna precies dezelfde game spelen als met MW2.

    En bij welk vervolg game kan je dat niet zeggen?”

    Eehm, Battlefield 3, Modern Warfare 2, moet ik doorgaan?

    “Je kan idd teveel verwachten en dan teleur gesteld worden wat bij de grotendeels van de afhakers is gebeurt. Dat gebeurt standaard met mensen als hun teveel van iets hebben gehad willen dan iets anders dat wil dus zeggen geen call of duty meer voor hun. Dan ga je toch niet andere mensen aanvallen die de game wel leuk vinden en weten dat er nog geen betere Engine beschikbaar is op Shooter gebied want dat is hem voornamelijk. Als hun ook nog eens die verbinding weten te verbeteren dan kan het helemaal niet meer stuk.

    En begrijp me niet verkeerd ik test bijna alle shooters games uit!”

    Ik wil je niet afkraken maar ik begrijp niet wat je bedoelt, sorry.. Waar reageer je op? En denk aan articulatie?

    “Als je die game ook een kans hebt gegeven dan weet je ook wel dat er veel meer nieuw is en geen 5 dingetjes hij noemt daar maar wat op er is veel meer nieuws wat niet genoeg is voor sommige mensen”

    Ja er is meer nieuw, maar alsnog niet veel. Alleen nieuwe maps, nieuwe wapens, nieuwe killstreaks, nieuwe SinglePlayer, nieuwe survival mode, een nieuw killstreak systeem (Point Streak) en een paar nieuwe game modi. En dat is het wel zo’n beetje. Niet mijn 60 Euro waard in ieder geval gezien dit grotendeels dingen zijn die je standaard verwacht in een nieuwe Call of Duty. Alleen die survival mode is echt innovatie. En dat nieuwe killstreak systeem een beetje. Maar dat nieuwe KS systeem verbeterd of veranderd de multiplayer ervaring eigenlijk niet, dus is de multiplayer in ieder geval ‘Same shit, different year.’ Waarmee ik niet bedoel dat het zuigt, ik bedoel ermee dat ik al genoeg tijd in MW2 heb zitten dat MW3 gewoon aanvoelt als een zeer saaie, te dure DLC waarin ik de hele tijd Deja Vu´s heb. Je voelt je kortom gebackstabbed, genakt, genaaid. Daarom heb ik hem gelukkig ook niet gekocht. Net als dat CoD Elite, ook pure nakkerij voor PS3 premium members.

    Bovendien vind ik de multiplayer maps van MW3 niet zo, en die survival mode vind ik na een paar keer ook saai worden, dus ik speel gewoon weer MW2 en CoD4. De MP maps van die games zijn tenminste leuk en uitdagend en je krijgt niet het gevoel dat je een zwak aftreksel speelt van een andere game.

    MW3 had een VEEL betere game kunnen zijn jongens. Waarom altijd maar naïef zijn en zeggen dat je het moet doen met wat je krijgt/koopt en jezelf wijs maken dat je niet moet zeiken, en denken dat de volgende game van dezelfde franchise vast wel een betere zal zijn, omdat jij de games van die franchise altijd al hebt gekocht en leuk vond omdat eerdere games van dezelfde franchise wel goed waren, terwijl de makers van deze nakkerige game weglopen met bergen geld? Waarom een game beschermen die (voor eerdere consumenten van de franchise) je keihard nakt? Waarom niet gewoon eens flink de waarheid vertellen? ;)

  68. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    @pattys3

    Ik bescherm die game niet als er allemaal dingen gezegd wordt wat je van bijna alle games kan zeggen is het meer van waar gaat dit over om jullie/jou zin door te krijgen hoe het volgens jou dan zou moeten gaan wat niet het geval is. Je moet naar de big picture kijken en niet van ik wil het zo en zo hebben.

    Het is Entertainment als jij je er niet meer mee vermaakt zoek je verder als je zo graag toch een goeie Shooter wil gamen.

    De grootste valkuil van MW is de connectie en de maps zijn niet zo goed. Daar zit je dan mee verder zijn de meeste dingen in die game wel goed man.

    Ik wou er nog bij zetten van zeg geen Battlefield 3 want dat is niet helemaal vernieuwd een paar nieuwe dingen zoals Modern Warfare dat ook heeft is allemaal wel leuk en al maar meer ook niet meer van het zelfde je ontkent het gewoon en dat mag je doen.

    Het is merendeels van de tijd zo dat de beste word minacht en dat gebeurt nu ook met cod mensen kijken niet eens meer wat die game te brengen heeft het is gelijk van ooh het is weer het zelfde daarom heet die ook MW3!

  69. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist: Whahaha, oké:

    1: Schrijf in vervolg met punten en komma’s, je verhaal valt moeilijk te ontcijferen.

    2: “Ik bescherm die game niet als er allemaal dingen gezegd wordt wat je van bijna alle games kan zeggen is het meer van waar gaat dit over om jullie/jou zin door te krijgen hoe het volgens jou dan zou moeten gaan wat niet het geval is. Je moet naar de big picture kijken en niet van ik wil het zo en zo hebben.”

    Je vraagt je af waarom ik dit allemaal zeg? Nou ik vind gewoon dat degene die MW3 hebben het recht hebben om de waarheid te weten. Dat is misschien wel arrogant en maar gedeeltelijk waar, maar dat maakt mijn objectieve conclusies niet minder waar. En als sommigen moeite hebben met die waarheid dan is dat jammer. Je gooit jezelf de glazen in om het zo droog maar even te zeggen. Het valt immers niet te ontkennen dat MW3 (o.a.) visueel niet verbeterd is t.o.v. MW2. En het valt ook niet te ontkennen dat CoD Elite premium de PC en PS3 gebruikers zwaar benadeeld en zo goed als “nutteloos” is omtrent de DLC regeling. Ook valt niet te ontkennen dat de hoeveelheid innovatie bij MW3 vergeleken met MW2 ENORM verminderd is t.o.v. de hoeveelheid innovatie bij MW2 vergeleken met CoD4 (of bij CoD4 vergeleken met CoD2).

    3: “Ik wou er nog bij zetten van zeg geen Battlefield 3 want dat is niet helemaal vernieuwd een paar nieuwe dingen zoals Modern Warfare dat ook heeft is allemaal wel leuk en al maar meer ook niet meer van het zelfde je ontkent het gewoon en dat mag je doen.”

    Hahaha, ja vast. Battlefield 3 is de sequel van een game uit 2005: Battlefield 2. Als jij beweerd dat Battlefield 3 NIET “totaal” vernieuwd is t.o.v. die game dan is er iets goed mis.. “Alles” (90% ?) is namelijk nieuw in BF3. ;) (De Battlefield Bad Company sub-franchise staat los van de Battlefield franchise) Overigens is er aan BF3 4 à 5 jaar gewerkt, en in die tijd hebben ze echt niet maar een paar dingen vernieuwd. (Ter vergelijking, aan MW3 is maar ruim 1 jaar gewerkt) Dus ik ontken niks, jij weet gewoon niet hoe het zit. :)

    4: “Het is merendeels van de tijd zo dat de beste word minacht en dat gebeurt nu ook met cod mensen kijken niet eens meer wat die game te brengen heeft het is gelijk van ooh het is weer het zelfde daarom heet die ook MW3!”

    Dat is niet waar, en voordat MW3 uit was had iedereen grote verwachtingen, maar nu het spel uit is zijn er heel wat mensen afgehaakt en zijn er heel wat mensen die zich genaaid voelen. De reacties in dit topic zijn daar een groot voorbeeld van. Maar nogmaals, ik ben geen CoD hater, ik vind alleen dat MW3 een falende game is, die veel beter had kunnen zijn omdat er enorm weinig innovatie in zit.

  70. madcat Geplaatst op    147 XP
    avatar

    @PattyS3: Prima dat je je eigen mening wil tentoonspreiden, maar vanuit het hart of niet, je probeert het wel te verkopen als waarheid en feiten. Hoe je het wendt of keert, wat ik heb geschreven en jij heb geschreven is puur een mening. Subjectief, zeker niet objectief.

    Je geeft het zelf al aan:

    Oh wow! 5 nieuwe dingen! Geweldig! Zo mijn 60 Euro waard! NOT. Maar even serieus: het is normaal om te verwachten dat een nieuwe Shooter-game t.o.v. de voorganger TEN MINSTE nieuwe wapens en nieuwe maps heeft. Dat is gewoon een eis waar je standaard van uit gaat.

    Sorry hoor, maar dit naar mijn MENING dus gewoon verwend gedrag. Ik heb niks tegen jou hoor, maar vind dit echt gewoon een prachtig voorbeeld. Wij willen als gamers maar meer en meer. Ik game al vanaf mijn achtste jaar, ben nu alweer 32. Als ik kijk hoeveel eisen wij wel niet stellen.

    Zoals mooi in de PU staat, waarom zeiken wij als gamers niet op ontwikkelaars die pas echte bagger afleveren. Zij onthouden ons van potentiële toppers :)

    Maar laten wij lekker ons eigen ding doen Patty, no hard feelings. Het is en blijft jouw mening. Hou er alleen niet van als je gaat zeggen dat mensen niet tegen de waarheid kunnen. Ik vind dat nogal arrogant en kinderachtig. Nogmaals, ik VIND. Uiteraard mag jij er weer anders tegenaan kijken. Ik ben zeer tevreden over MW3. De vijf (en nog wel meer uiteraard) vernieuwingen zijn niet de minste en zorgen toch voor een veel prettigere en minder frustrerende gameplay online. Laatst speelde ik ff MW2 en na een half uur begon ik mij al te irriteren. Kijk, daar schrok ik van. Zie je hoe snel ik al verwend raak?

  71. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @madcat:

    Beste Madcat, mijn reacties zijn inderdaad subjectief,  subjectief én objectief om precies te zijn, zoals ik dat hier al had aangegeven (met het woordje gedeeltelijk): “ik vind gewoon dat degene die MW3 hebben het recht hebben om de waarheid te weten. Dat is misschien wel arrogant en maar gedeeltelijk waar, maar dat maakt mijn objectieve conclusies niet minder waar.”

    Jij zegt: “Sorry hoor, maar dit naar mijn MENING dus gewoon verwend gedrag. Ik heb niks tegen jou hoor, maar vind dit echt gewoon een prachtig voorbeeld. Wij willen als gamers maar meer en meer. Ik game al vanaf mijn achtste jaar, ben nu alweer 32. Als ik kijk hoeveel eisen wij wel niet stellen.”

    Bedoel je hier nou mee dat wij als consumenten niet te veel eisen mogen stellen en niet te veel mogen verwachten van hetgeen wat wij kopen of willen hebben? Dat lijkt mij toch echt het omgekeerde van de realiteit.  De verkoper wil de consument iets verkopen. En hoe doe je dit? Door te voldoen aan de wensen van zoveel mogelijk consumenten. Ik begrijp alleen niet waarom je een opmerking maakt over verwennerij. (Met MW3 word je eerder genakt, haha) Bedoel je misschien dat ik teveel verwacht had van MW3? Ja dat kan kloppen. Ik had inderdaad veel meer innovatie verwacht van de rijkste (?) game-franchise ter wereld. Want heel veel mensen, o.a. ik, zitten er niet op te wachten om elke keer een game te spelen waarvan in die game eigenlijk alleen maar standaard dingen zijn vernieuwd vergeleken met het vorige deel. (in CoD: Wapens, Maps, Killstreaks, Singleplayer) CoD stond immers toch met CoD4 bekend om innovatie. Maar waar is die innovatie gebleven? 

    Jij zegt: “Zoals mooi in de PU staat, waarom zeiken wij als gamers niet op ontwikkelaars die pas echte bagger afleveren. Zij onthouden ons van potentiële toppers.”

    Hier ben ik het mee eens, dit is eigenlijk gedeeltelijk het punt dat ik wou maken met: “MW3 had een VEEL betere game kunnen zijn jongens. Waarom altijd maar naïef zijn en zeggen dat je het moet doen met wat je krijgt/koopt en jezelf wijs maken dat je niet moet zeiken, en denken dat de volgende game van dezelfde franchise vast wel een betere zal zijn, omdat jij de games van die franchise altijd al hebt gekocht en leuk vond omdat eerdere games van dezelfde franchise wel goed waren, terwijl de makers van deze nakkerige game weglopen met bergen geld? Waarom een game beschermen die (voor eerdere consumenten van de franchise) je keihard nakt? Waarom niet gewoon eens flink de waarheid vertellen?” 

    Maarja, jij bent tevreden over MW3 en ik ben dat niet. Sommige mensen zijn echt veel makkelijker tevreden te houden als anderen blijkbaar. MW3 is namelijk puur bagger voor mij. Misschien bedoel je dit met je “verwennerij” maar als ik iets koop wil ik ook iets goeds, en niet een zwak aftreksel van wat ik wil. En wat wil ik? Innovatie. :)

  72. 87.212.203..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @PattyS3: Leg mij nou eens uit wat dan wel zogenaamd de waarheid is? Dat er een groep is weg gegaan na de aanschaf? Dat is een feit ja, maar de reden daar achter is weer subjectief. Hun voelen zich genaaid. Het is moeilijk te bepalen hoeveel vernieuwing voldoende is voor elk persoon. Ik blijf erbij dat MW3 het beste is van COD4 en MW2 plus een hoop extra’s. Ik vind dit wel de volle prijs waard. En misschien hadden de developers meer kunnen innoveren. Aan de andere kant, het lijkt mij nuttiger om de echt slechte games te weerhouden bij mensen. Het blijft een feit dat MW3 ondanks veel haat een succes is. En wellicht is de ene gamer (zoals ik blijkbaar) het minder gauw zat dan de andere gamer. Ik kan mij GTA4 nog herinneren, ook zo’n voorbeeld. GTA4 werd in de pers overal bejubeld. Toch was het populair om deze game af te zeiken. Ik zeg niet dat jij dit doet om populair te doen, absoluut niet. Jij vond MW3 kennelijk een teleurstelling. Ik vind echter dat je dit gevoel niet hoeft op te dringen. Zo komt het over, correct me if am wrong. Mensen zoals ik overtuig je er toch niet mee, die zijn tevreden. Mensen die wel teleurgesteld zijn die worden het vanzelf :)

    Ironisch genoeg had ik na het uitspelen van GTA4 wel genoeg van de serie. Dit komt dus vanzelf. Ooit komt het vanzelf dat mensen er genoeg van hebben. Ik ben benieuwd of GTA5 vernieuwend genoeg is :)

  73. 217.166.58.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @87.212.203..xxx: Subjectief of niet, wat hij zegt valt toch echt moeilijk te ontkennen.

    En de waarheid die hij verteld is dat er maar weinig innovatie in MW3 zit, en dat er daarom veel mensen weg zijn gelopen van MW3. Dat kan je gewoon lezen in zijn comments.. Misschien is dat wel subjectief, maar het is sowieso gebaseerd op feiten. Ik ben zelf ook weg gelopen van CoD toen ik MW3 speelde. En ik heb alle CoDs gespeeld. Bij Activision & Co. vallen ze echt in de herhaling momenteel. En ik ben zelf, net zoals meneer Patty hier, ook een voorstander van innovatie. En ik ben het ook zeker met hem eens als hij zegt: ‘Innovatie is een groot begrip in deze wereld.’ Want dat is inderdaad ‘een groot begrip in onze wereld.’ En niet herhaling.

  74. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    Het is moeilijk te ontkennen dat die game een goeie game is. Ben nu van MW2 over gestapt naar 3 omdat er genoeg vernieuwd is en toch leuk blijft om te spelen. Ik had ook negatieve gedachte kunnen hebben over die game omdat een paar dingen die ik graag veranderd wou zien is niet gedaan. Maar dat houdt toch niet weg dat die game zelf een echt goeie game is vergeleken met andere games. Omdat ze veel hebben verdient aan de gamers zijn hun nu verplicht om te innoveren? Met innovatie lijk mij meer alsof je een heel ander game wil zien dan call of duty.

    Dus als we het over de waarheid hebben dan betekend het dat die game Heavy is nog steeds naar al die jaren call of duty. Als iedereen op den duur de zelfde mening deelt wat gij graag wil dan moeten ze wel gaan innoveren . Als dat nu al was gebeurt denk ik dat die game niet als een call of duty zou spelen ik ben blij dat ze dat zo hebben gehouden.

  75. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @217.166.58.xxx: bedankt voor je uitleg en support. :)

    @87.212.203..xxx: @BlackFist: Zoals ik al eerder zei: sommige mensen zijn veel makkelijker tevreden te houden als anderen. Ik vind MW3 een falende game, niet per se een slechte game, en dat is mijn mening die ik in mijn comments zwaar heb onderbouwd met feiten en meningen.

    Om alleen nog even op BlackFist terug te komen: als je binnen een game gaat innoveren betekend dat niet dat je opeens een andere game maakt, je veranderd namelijk niks aan de Core-gameplay. Je verbeterd alleen de gameplay ervaring door het toevoegen van nieuwe gameplay- en/of visuele elementen. Innovaties. Je maakt dus een betere game, en een nieuwe game. En zoals ik ook al eerder zei: CoD stond bekend om innovatie. Kijk naar CoD4. Maar waar is de innovatie gebleven met MW3? Omdat er zo weinig innovatie in MW3 zit voelt die game dus ook aan als een wat getweakte versie van MW2. Voor mij en de miljoenen afhakers in ieder geval. ;)

  76. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    @ Pattsy3

    Klopt sommige mensen zijn idd makkelijk tevreden te houden. En daar spelen hun ook goed op in. Daarom gaf ik al eerder aan wie wil je tevreden houden die echte Die-hard Fans die gewoon lekker Call of Duty willen spelen of mensen die allemaal andere dingen willen zien etc, daar is soms moeilijk een balans in te vinden. Thats why i say die game is goed voor de gene die echt van Call of Duty houden voor wat die game is.

    Want zodra je allemaal dingen gaat veranderen kan het zijn dat het niet meer als de goeie ouwe weg speelt. Dan ware hun misschien wel veel meer mensen kwijt geraakt en een aantal andere mensen wel tevreden die de game toch naar een tijdje laten liggen because thats in there nature. Het valt mij tegenwoordig op dat er twee groepen betrokken zijn bij COD, De Haters en de Liefhebbers en die innovatie komt meer van de haters kant ben ik van mening.

    Er zijn met MW2 ook veel mensen gestopt omdat die innovatie daar te veel afwijkt van Cod 4 keep it simpel werd er gezegt.
    Wat jij allemaal op noemt is overbodig voor mij althans.

    @87.212.203..xxx: @BlackFist: Zoals ik al eerder zei: sommige mensen zijn veel makkelijker tevreden te houden als anderen. Ik vind MW3 een falende game, niet per se een slechte game, en dat is mijn mening die ik in mijn comments zwaar heb onderbouwd met feiten en meningen.

    Wat jij feiten noemt vind ik meer een mening ,misschien is dit niet door jou gezegt: “Men zij er is de zelfde animatie voor die bestaande guns gebruikt” En waarom zou je opeens een andere animatie maken voor de zelfde gun zoals je de gun in het echt ook Reload zo proberen hun het ook te laten lijken moet toch wel realistisch blijven.

    Mensen begonnen te klagen dat die game de zelfde Engine gebruikt als cod4 Feit ja.
    De zelfde Engine als cod4 en het is een Feit dat die zelfde Engine goed werkt en doet nog beter werk dan alle Engine’s van Shooter games samen van tegenwoordig en dat is een feit.

    P.s
    Volgens mij ben jij ook makkelijk tevreden te houden als je doormiddel van die aanpassingen wat je aangeeft wel die game opgepakt zou hebben.

  77. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist: Nu stel je het alsof er “nooit” iets aan CoD moet veranderen.. Maar dan heeft het toch ook “totaal” geen zin om een nieuwe CoD uit te brengen? Je zou jezelf min of meer tegen spreken als je nu zou zeggen dat dat wel zin heeft.. ;)

    “zodra je allemaal dingen gaat veranderen kan het zijn dat het niet meer als de goeie ouwe weg speelt”

    Daar word dan toch voor gezorgd? Als de core-gameplay niet word veranderd dan blijft de basis game-ervaring hetzelfde. De makers van CoD gaan in ieder geval echt geen CoD game uitbrengen die niet als een CoD game speelt. Maar dat betekend niet dat ze geen nieuwe, coole dingen in de game kunnen doen. Kijk naar MW2, daar is de basis game-ervaring toch ook hetzelfde als in CoD4? En toch zitten er allerlei innovaties in MW2..

    “Het valt mij tegenwoordig op dat er twee groepen betrokken zijn bij COD, De Haters en de Liefhebbers en die innovatie komt meer van de haters kant ben ik van mening.”

    Tja, als degenen die innovatie willen niet krijgen waar ze naar verlangen dan ben je geen liefhebber nee. Maar om die mensen dan meteen haters te noemen? Ik ben geen CoD hater in iedere geval. Ik heb altijd van de franchise kunnen genieten. Behalve met Modern Warfare 3 (en Black Ops).

    “De zelfde Engine als cod4 en het is een Feit dat die zelfde Engine goed werkt en doet nog beter werk dan alle Engine’s van Shooter games samen van tegenwoordig en dat is een feit.”

    Sorry, maar dat is echt geen feit.. Er zijn veel betere engines. Dat engine van MW3 is al 4 jaar oud hè. En absoluut geen hoogstandje meer. Kijk naar de high-end engines van deze tijd.

    “Wat jij feiten noemt vind ik meer een mening”

    Dat kan ik nu in ieder geval tegen jou zeggen. Van mij hoef je er geen voorbeeld van te zoeken, ik zeg namelijk toch letterlijk dat ik mijn (volledige) mening in mijn comments baseer op feiten en meningen. Misschien haal jij de betekenis van feiten en meningen door elkaar? ;)

    “Volgens mij ben jij ook makkelijk tevreden te houden als je doormiddel van die aanpassingen wat je aangeeft wel die game opgepakt zou hebben.”

    Je bedoelt dat als MW3 aan mijn verwachtingen had voldaan, ik de game wel zou spelen? Ja dat klopt. Klinkt ook zeer logisch toch? :P

  78. 81.165.58..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ga dan toch battlefield spelen pattsy,naar u luistert er niemand.

  79. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @81.165.58..xxx:

    “naar u luistert er niemand”

    Fail. Scroll omhoog en aanschouw jezelf als gedist. ;)

  80. BlackFist Geplaatst op    165 XP
    avatar

    @ PattyS3

    Sorry, maar dat is echt geen feit.. Er zijn veel betere engines. Dat engine van MW3 is al 4 jaar oud hè. En absoluut geen hoogstandje meer. Kijk naar de high-end engines van deze tijd.

    Voor de console ben ik nog geen betere tegen gekomen.

    Dat kan ik nu in ieder geval tegen jou zeggen. Van mij hoef je er geen voorbeeld van te zoeken, ik zeg namelijk toch letterlijk dat ik mijn (volledige) mening in mijn comments baseer op feiten en meningen. Misschien haal jij de betekenis van feiten en meningen door elkaar?

    Wat jij allemaal opnoemt beetje naar gekeken en vindt het meer zeiken om zo maar even te zeggen. Die kleine veranderingen waarmee de gameplay niet doper op wordt niet echt nodig is. Wat allemaal wel nodig is wordt niet eens genoemd ja 1 x over dedicated servers.

    Wij zijn te verschillend om het met elkaar eens te worden en is ook niet nodig. Waar jij zo over nadenkt denk ik totaal anders over en Vice Versa.

    Het is meer zo van zodra ik zie dat sommige worden getrolled omdat die mensen het wel leuk vinden om COD te gamen, wil ik me er soms ook mee bemoeien :P

  81. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @BlackFist:

    “Voor de console ben ik nog geen betere tegen gekomen.”

    Ik zeker wel: Frostbite 2.0 engine en Cry Engine 3. Al hebben die misschien wat bugs, maar dat komt standaard met een nieuw engine. Het IW engine had 4 jaar geleden met CoD4 immers ook veel bugs.. Maar het IW engine is oud geworden, veel mensen zijn op zoek naar High-End software.

    “Wat jij allemaal opnoemt beetje naar gekeken en vindt het meer zeiken om zo maar even te zeggen.”

    Waarom zeiken? Ik geef mijn mening, die baseer ik o.a. op feiten. Klaar.

    “Die kleine veranderingen waarmee de gameplay niet doper op wordt niet echt nodig is. Wat allemaal wel nodig is wordt niet eens genoemd ja 1 x over dedicated servers.”

    Ik begrijp je niet. Ik heb zo goed als alles wat je zegt weerlegd, ik heb feiten opgenoemd en ik heb mijn visie gegeven over allerlei dingen, en nog ga je op bepaalde dingen in waar ik allang antwoord op heb gegeven.. Dat is in mijn ogen eigenlijk zeiken. Ik bedoel hier niks mee overigens.

    “Wij zijn te verschillend om het met elkaar eens te worden en is ook niet nodig. Waar jij zo over nadenkt denk ik totaal anders over en Vice Versa.”

    Ja, inderdaad. Toch kom ik wel met een aantal feiten.. Jij ook wel, maar ik blijf gewoon bij mijn mening omdat IK vind dat die feiten van mij veel zwaarder wegen.. Dankzij grote verwachtingen van MW3 en grote speculaties over MW3, die niet zijn gerealiseerd, vind IK de game een zware teleurstelling. Maar zoals al duidelijk is geworden in onze comments zijn sommige mensen gewoon eerder tevreden als anderen. ;)

    “Het is meer zo van zodra ik zie dat sommige worden getrolled omdat die mensen het wel leuk vinden om COD te gamen, wil ik me er soms ook mee bemoeien”

    Het is niet mijn bedoeling om te trollen. Dat doe ik immers ook niet omdat ik redenen en argumenten geef voor mijn mening. Wat ik zeg blijft een mening. Net als dit artikel. Ik ben het gewoon 100% met dit artikel eens. Maar jij niet. Fin. ;)


boxshot

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:
Infinity Ward
Pak je voordeel met de Black Friday deals in de PlayStation Store
28 november om 10:32
Nieuwe trailer verschenen van knotsgekke shooter Loadout: Enter the Kroad
28 november om 9:45
Eerste episode Game of Thrones verschijnt volgende week woensdag
28 november om 9:04
Daedalic Entertainment werkt aan The Pillars of the Earth game
27 november om 16:55
Volgende week onthulling Metal Gear Online
27 november om 15:10
PSX-Sense is onderdeel van Rootbeat© 2008 - 2014 Alle rechten voorbehouden