Interessant artikel op het Japanse gameblog Andriasang vandaag, namelijk over een cashback actie van Sony in Japan. Ze hebben namelijk contact gehad met enkele retailers en die wisten te melden dat er een cashback actie in het verschiet staat voor de PS Vita. Deze actie is voor consumenten die een PS Vita 3G hebben gekocht met tenminste één game.

De actie loopt vanaf 23 februari, een dag na de release van de PS Vita in Europa en andere werelddelen, en loopt tot en met 31 maart. De consumenten in kwestie kunnen dan 2.000 yen terugvragen van hun aankoopbedrag, dit is omgerekend zo’n 20 euro. Zal dit betekenen dat de PS Vita 3G binnenkort naar omgerekend 279 euro gaat en de WiFi-versie wellicht 229 euro?

Amazon JP heeft de actie zelfs al iets eerder gestart in Japan, hier loopt deze al vanaf 15 februari, wat de release van de PS Vita in Amerika was. Amazon JP biedt de PS Vita 3G overigens al voor een lagere prijs aan uit zichzelf. Je betaalt er namelijk omgerekend 255 euro voor een 3G-model en 218 euro voor een WiFi-model. De cashback actie geldt echter alleen voor het 3G-model, deze zou dus uiteindelijk op zo’n 235 euro komen.

Naar mijn mening zijn dit genoeg aanwijzingen voor het feit dat Sony wel degelijk een prijsverlaging op korte termijn in de planning heeft. Om alleen de early adopters zich niet genaaid te laten voelen start men een actie waardoor hun een gedeelte van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dat de prijsverlaging eerst actief is in Japan door middel van een cashback actie en pas later in Europa en Noord-Amerika, dat lijkt me logisch. De PS Vita is namelijk Japan al vanaf 22 december te koop.

Ik verwacht alleen dat als de cashback actie ten einde is in Japan, wat op 31 maart is, dat we een prijsverlaging gaan krijgen, wereldwijd. Heb je dus nog even geduld met het kopen van een PS Vita en zie je hier verder geen haast bij, dan is het wellicht slim om nog even te wachten.