http://playsense.nl/images/file/img_4f79b90642ff5.jpg

Een mogelijk betrouwbare bron heeft tegenover VG247 een aantal interessante uitspraken gedaan over de nieuwe PlayStation, mogelijk PlayStation Orbis of PlayStation 4. Deze bron heeft namelijk vertelt aan VG247 dat Sony er bijna zeker van is de PS4 nog voor de nieuwe Xbox te onthullen en zelfs te releasen. Sony heeft namelijk de volste vertrouwen in het feit dat ze dit keer voor gaan lopen op Microsoft. Dit zou kunnen betekenen dat we bij de volgende E3, die van 2013, een nieuwe PlayStation console te zien krijgen. Beide fabrikanten, Microsoft en Sony, hebben immers al bevestigd geen nieuwe console te onthullen dit jaar.

โ€œSony are completely in the belief that they have the jump on Microsoft this time. You should be watching the timing of next yearโ€™s E3 keynotes, and whoโ€™s going to go first.โ€

Daarnaast zou Microsoft hebben vertelt aan ontwikkelaars en uitgevers dat de nieuwe Xbox eind volgend jaar beschikbaar zou zijn. Een andere bron beweert alleen weer dat het in de eerste maanden van 2014 zou zijn. Volgend jaar in mei zullen de meeste ontwikkelaars weer van Sony te horen krijgen over de PS4, uiteraard onder een stricte NDA. Een NDA ondertekenen moet ervoor gaan zorgen dat alle ontwikkelaars hun lippen stijf op elkaar houden en verder niets onthullen over de nieuwe consoles.

Sony’s goed bevriende ontwikkelaars zouden allang informatie hebben gekregen over de nieuwe PS4 en al games aan het ontwikkelen zijn voor de console. Een ander interessant aspect van de PS4 zou mogelijke ondersteuning voor DirectX zijn. De PlayStation 4 gaat dit keer geen Cell-processor bevatten, maar gaat voor techniek van processor fabrikant AMD.

De PS Vita zou ook helemaal klaar zijn voor connectie met de PS4 en gaat mogelijk een belangrijke rol spelen voor de console. Wellicht krijgen we dus bundels met een PS4 en een PS Vita, dit om de concurrentie met de WiiU aan te gaan.

Ook kan het nog zo zijn dat Sony met een surprise aankondiging komt op de eerstvolgende E3, die in juni 2012 is. In de media roepen dat je geen PS4 gaat aankondigen kan immers voor Microsoft de doorslag hebben gegeven hetzelfde te doen. Maar als Sony dan toch ineens besluit een PS4 uit te doeken te doen, zijn ze Microsoft te slim af geweest.