Een aantal dagen geleden kon je op PSX-Sense lezen over de PlayStation Orbis. Dit zou mogelijk Sony’s nieuwe game console worden. De website Kotaku kwam toen met een heleboel sappige details over de PlayStation Orbis. Zo zou de PS Orbis volgens hun anonieme bron een maximale resolutie van 4096×2160 ondersteunen, een AMD x64 processor hebben en tevens een GPU van AMD.

Ook zou volgens Kotaku de PlayStation Orbis niet de mogelijkheid ondersteunen om PS3-games te spelen. Sony zou daarnaast van plan zijn de verkoop van tweedehands games aan te willen pakken. Sony wil dit doen door de games te linken aan je SEN-account, waaronder dus ook fysieke exemplaren van een game. Voor uitgebreidere informatie over deze geruchten kun je terecht bij dit artikel.

Maar nu hebben we wat ander interessant voor je over de PlayStation Orbis. Er zouden namelijk twee ontwerptekeningen uitgelekt zijn. De ontwerptekeningen tonen een afstandsbediening, dat mogelijk een smartphone zou kunnen zijn en we zien ook een PS Eye. De ontwerptekeningen zijn gemaakt door Coques Design. De ontwerptekeningen zijn inmiddels al verwijderd van hun officiële website, maar gelukkig hebben we de afbeeldingen nog voor je.

Het zou ons niet verbazen als de nieuwe PlayStation meer gaat doen met smartphones. Shuhei Yoshida, de baas van Sony Worldwide Studios, liet namelijk meerdere malen weten dat hij de PlayStation aanwezig wil hebben op allerlei apparaten met een scherm.

Je kunt de ontwerptekeningen hieronder bekijken.