Volgens een advertentie die laatst op internet is verschenen, is de Zweedse studio DICE op zoek naar een Senior software engineer voor ontwikkelingswerkzaamheden voor de next-gen consoles.

De advertentie luidt als volgt:

“We believe in tailoring the role for the individual but tasks might include implementing new features and workflows for content creators, keeping track of performance and memory and optimizing for current- and next gen.”

De laatste tijd zien we steeds vaker advertenties verschijnen waarin ontwikkelstudio’s nieuw personeel zoeken voor de next-gen consoles. Zo zagen we al advertenties van ontwikkelstudio’s Bethesda, Remedy en Ready At Dawn waarin ze personeel zoeken om te werken aan nog niet aangekondigde games voor de “future-generation consoles”.

De ontwikkelstudio’s zijn dus al druk bezig met het voorbereidend werk, nu is het alleen nog wachten op de officiële aankondigingen van de PlayStation 4 of Orbis en de Xbox 720. Microsoft heeft recent laten weten dat er tenminste tot aan de E3 dit jaar nog niet gepraat wordt over een opvolger van de Xbox 360, en Jack Tretton van Sony zei in een recent interview dat ook de PlayStation 4 nog niet in de nabije toekomst een release zal krijgen.