Je hebt de trailer inmiddels kunnen bekijken van Call of Duty: Black Ops II en je hebt hier ook ongetwijfeld opgemerkt dat de game zich af gaat spelen in de toekomst. Hiermee is Black Ops II de allereerste Call of Duty ooit die dit gaat doen en daar ben ikzelf best wel blij mee. Het lijkt erop dat Activision de enorme kritiek op Modern Warfare 3 in acht heeft genomen en uiteindelijk besloten heeft toch maar iets anders te gaan doen. Het hoeft natuurlijk niet perse goed te zijn, iets anders doen, maar het toont wel dat ze ervoor open staan en de franchise wel degelijk laten evolueren.

Maar wat betekent deze toekomst setting nu eigenlijk? We zien wel wat leuke snufjes zoals computers rondom de polsen, high-tech vliegtuigen en andere oorlog gadgets, maar hoe groot is die impact. Het speelt zich af in het jaar 2025, zoals ook te zien is toen de trailer begon, wat eigenlijk niet eens zo heel ver weg is. De multiplayer zal denk ik niet al teveel gaan veranderen qua wapens, maar de killstreaks zullen wellicht compleet vernieuwd worden. Ook gaf de setting mij een beetje het gevoel van Battlefield 2142, maar hier kan je ook daadwerkelijk in voertuigen tijdens de multiplayer. Zal dat in CoD nu ook eindelijk gaan gebeuren, of toch niet?

Ook ben ik benieuwd hoe jullie nu eigenlijk denken over het feit dat we de toekomst in gaan. Reacties als Call of Duty zuigt en ‘Melktivision’ worden gemarkeerd als spam, daar heeft immers niemand wat aan. Geef dus een goed beargumenteerde mening of laat simpelweg gewoon even kort weten of je het wat lijkt ja of nee en waarom.