http://playsense.nl/images/file/img_4fcf521285f51.jpg

De altijd sympathieke Sony Computer Entertainment America CEO heeft zijn mond open gedaan en sprak over de PlayStation 4, we hebben het over Jack Tretton. Iedereen voelt deze E3 wel dat het wachten eigenlijk gewoon is op de volgende generatie en dat men nu gewoon nog een beetje terughoudend is met aankondigingen. Zo is de kans vrij groot dat de nieuwe Killzone verschijnt op de PS4 evenals Gran Turismo 6 en misschien nog wel een Uncharted of Resistance.

De Xbox 360 heeft alleen een enorme voorsprong gehad op de PlayStation 3 omdat het een jaar eerder op de markt kwam, strategisch gezien een hele goede zet. Het probleem wat alleen nu naar voren komt is dat de Xbox 360 gewoon echt zijn beste tijd heeft gehad. Games verschijnen op twee/drie schijfjes omdat DVD’s te klein zijn en graphics worden er niet meer beter op. Dat is natuurlijk ook niet zo gek voor een console die al sinds 2006 op de markt is, techniek veranderd immers snel. Het verbaast ons dan ook dat er geen nieuwe Xbox 360 is aangekondigd voor een release in 2013.

De PlayStation 3 daarentegen houdt het op zich nog wel redelijk goed vol en dat zeggen we niet omdat we een PlayStation-site zijn. Als je kijkt wat voor een graphics games als Uncharted 3, Killzone 3 hebben en straks ook The Last of Us en Beyond: Two Souls, dan snap je ons meteen. Dit zijn grafische hoogstandjes en dat zorgt ervoor dat men nog niet het gevoel heeft oude hardware te bezitten.

Jack Tretton legt dan ook tegenover GTTV uit dat Sony vooral de beste wil zijn en niet de goedkoopste of de eerste. Het is volgens Jack Tretton in de geschiedenis van PlayStation dan ook nog nooit voorgekomen dat ze de eerste waren of goedkoopste. Hij legt uit dat ze liever iets hebben wat op langere termijn het langer vol kan houden. Hij snapt ook dat iedereen natuurlijk de beste machine wilt hebben die ook het goedkoopste is en de eerste, maar het doel voor Sony blijft altijd op de eerste plek ‘de beste zijn’.

I think, if you look back at history we’ve never been first, we’ve never been cheapest, it’s about being best. And I think if you can build a better machine and it’s gonna come out a little bit later, that’s better than rushing something to market that’s gonna run out of gas for the long term. I think, ideally, in a perfect world, you want the best machine that ships first, that’s the cheapest. But the number one goal is to have the best machine, and that’s what we’re always focused on.