Sony heeft aangekondigd dat vanaf 29 juni de PlayStation Store en alle daarbij horende services offline gehaald worden in verband met een nieuwe wet. Deze nieuwe wet, de Game Industry Promotion Act, die vanaf 1 juli in gebruik wordt genomen in Zuid Korea, moet ervoor zorgen dat personen onder de 18 jaar geen persoonlijke gegevens meer mogen invoeren.

Tijdens het registratieproces op het PlayStation Network worden bijvoorbeeld de naam en leeftijd gevraagd, en vanaf 1 juli is dit voor personen onder 18 verboden. Tijdens de offline periode van het PlayStation Network kunnen de Zuid Koreanen geen wijzigingen aanbrengen in hun account of nieuwe content uit de PlayStation Store aanschaffen.

Hoe lang het PlayStation Network offline gaat zijn, is nog niet bekend maar wanneer Sony het registratieproces heeft aangepast gaat alles weer online. De PlayStation Vita, PSP en diverse andere draagbare apparaten die gebruik maken van de PlayStation Store zullen geen last ondervinden van het offline zijn hiervan.