http://playsense.nl/images/file/img_4fc8eeef2318a.jpg

Dat firmware 4.20 er aan zat te komen, dat wisten we al, maar wanneer en wat ’t zou brengen was nog een raadsel. Zojuist heeft Sony alleen de nieuwe firmware onthult en dat vertelt ons dus alweer een stuk meer over deze nieuwe update. Zo worden er een paar kleine updates gedaan om de functionaliteit van de algemene ervaring op je PS3 te verbeteren, aldus Sony.

Verder zal deze update met name headset-gebruikers moeten gaan plezieren, ze hebben namelijk de functionaliteit verbetert van de headset opties. Zo kun je nu met verschillende levels de microfoon audiovolume aanpassen van je eigen stem, ook wel bekend als de sidetone. Ook is het nu mogelijk om virtual surround sound te gebruiken tijdens het kijken van een Blu-ray of DVD met je headset.

Voor mensen die geen headset gebruiken is er ook nog iets nieuws, je kan namelijk een soort sleeptime instellen voor je PS3. Als je PS3 een bepaalde tijd niet gebruikt wordt kan het apparaat zichzelf uitschakelen, toch wel handig als je dit soms vergeet. Voorheen was dit ook al mogelijk maar je kunt dit nu instellen per activiteit, zoals film of game. Ook kun je savedata nu makkelijker verwijderen of kopieeren, je kunt nu namelijk meerdere bestanden selecteren als groep en daar een actie op uitvoeren.

Firmware 4.20 zal waarschijnlijk in de loop van de nacht beschikbaar raken om te downloaden.