http://playsense.nl/images/file/img_4fec587d2a3ed.jpg

Alhoewel de Gamescom het moeilijk heeft op het moment zijn we namens PSX-Sense toch nog aanwezig met ruim zes verslaggevers om verslag te doen vanaf de beurs. Het is dan ook jammer om te zien dat de beurs het op het moment zo moeilijk heeft. Microsoft, Nintendo, THQ en Sega hebben zelfs al gemeld helemaal niet aanwezig te zijn dit jaar. We zijn dan ook blij dat we de E3 in Los Angeles nog mee hebben kunnen pakken, dit was immers een walhalla van games en hier hebben we al heel veel titels kunnen uitproberen.

De reden dat de Gamescom het zo zwaar heeft is omdat de huurprijzen in Keulen niet meer binnen proporties zijn, tenminste dat vinden de standhouders. De beurs kwam vandaag negatief in het nieuws op de website van één van de grootste kranten ter wereld, namelijk Bild. Zij melden dat tegen de wens van veel exposanten de beurs in 2008 destijds verhuisd is van Leipzig naar Keulen, die laatste is alleen een veel duurdere stad dan Leipzig en dat is te merken.

De huurprijzen van een stand zijn sindsdien enorm gestegen en dat werd elk jaar meer. Volgens interne rapporten zou de organisatie Gamescom vorig jaar een een daling hebben gehad in de omzet van 565 000 euro, een behoorlijk bedrag. Toch blijft woordvoerder Franko Fischer beweren dat de Gamescom boven verwachting presteert en positieve marges behaalt.  Het verlies van een half miljoen en ook nog eens het kwijtraken van grote uitgevers is alleen niet iets wat positief te noemen valt.

De verwachtingen zijn dan ook dat met het grote verlies, de altijd stijgende huurprijzen en het kwijtraken van uitgevers de beurs volgend jaar zomaar eens kan gaan opdoeken.