Afgelopen week verscheen Firmware 4.20 voor de PlayStation 3 en deze update bevatte een aantal kleine wijzigingen met betrekking tot de functionaliteit van de console. Deze wijzigingen hadden onder andere te maken met de audio instellingen en als ‘geheime’ feature werd de browser nog wat efficiรซnter gemaakt. Het is gebruikelijk dat niet alle wijzigingen van A tot Z bekend worden gemaakt door Sony, maar vroeg of laat duiken ze toch wel op dankzij oplettende gebruikers.

Naast de bekende wijzigingen en verbeteringen blijken er ook twee minimale, doch erg interessante aanpassingen te zijn verricht. Het gaat om het hernoemen van een tweetal benamingen en dit hint naar de komst van een nieuw PlayStation 3 model. De twee hernoemde segmenten zijn als volgt:

  • [Eject Disc] heet nu [Remove Disc] – Dit hint naar een ’top loader’, zoals de PlayStation 2 Slim dat had.
  • [Hard Disk] heet nu [System Storage] – Een sterke suggestie naar Solid State opslag in plaats van een HDD.

Met de GamesCom op komst, waarbij Sony aanwezig zal zijn is de kans aannemelijk dat ze een nieuw PlayStation 3 model gaan aankondigen. Wij zullen hierbij aanwezig zijn en als er een aankondiging volgt, dan zal dat ongetwijfeld tijdens een persconferentie zijn. We houden je op de hoogte.