http://playsense.nl/images/file/img_4ff496003adb0.jpg

Remote-play op de PS Vita met de PS3 is iets wat ik Sony niet meer zie doen, maar vandaag ben ik wel iets tegengekomen wat me echt verbaasde. Een slimme knaap is het namelijk gelukt om PC-games te streamen op zijn PS Vita en dan in het speciaal Left 4 Dead. Hij heeft een programma geschreven om met zijn PC te verbinden met behulp van de PS Vita en heeft alle controls van de game ‘gemapt’ met zijn PS Vita.

Niet alleen loopt de game heel soepel en ziet het er van wat we kunnen zien vrij goed uit, ook werkt de motion control van de PS Vita binnen de game. Het toont maar weer aan dat met een beetje verstand er hele mooie dingen uit PlayStation Suite kunnen rollen. In principe zou dit ook mogelijk moeten zijn met andere PC-games, de techniek erachter heeft deze persoon in kwestie immers al.

Ik vind het een interessante ontwikkeling en het toont ook een beetje aan dat de PS Vita een enorm interessant apparaat is, het is alleen nog even afwachten tot men de mogelijkheden volledig benut. Nog even ter verduidelijking, het gaat hier niet om een hack maar een door Sony ondersteunde ontwikkelaarsomgeving.

http://youtu.be/yXZiychRKTI